OVE STVARI NE SMIJETE DA RADITE NIKAD: 20 ružnih navika koje vas nikako NE ČINE DAMOM

0
700

Neki smatraju da su pravila zastarjela i staromodna. Međutim, dobri maniri nikada ne idu izvan stila. Ako želite da vas se shvati ozbiljno, trebali biste znati da postoje stvari koje vam mogu upropastiti imidž prave dame.

Mi smo sastavili popis tipičnih pogrešaka koje istinska dama nikada ne bi napravila. Imajte to na umu, i uvijek ćete napraviti sjajan prvi dojam.

 • Nošenje lažnih dizajnerskih predmeta loše kvalitete

Ne morate trošiti sav novac na neku smiješno skupu dizajnersku torbu. Ali ako to ne možete priuštiti, kupovina mnogo jeftinije kopije nije opcija. Replika, čak i dobrog kvaliteta, može se lako uočiti. Pa ako planirate da pokvarite dobar prvi utisak, krenite sa lažiranjem.

Odaberite elegantne i visokokvalitetne odjevne predmete koje možete sebi priuštiti. Ne moraju na sebi imati ime poznatog dizajnera Isto se odnosi i na pribor i nakit.

 • Činjenje modnih grešaka

Prava dama nikada ne bi nosila preveliki džemper ili par pretjerano uskih kratkih pantalona. Zna kako odabrati prave vrste odjeće koje puno govore o njenom stilu.

Nikad ne bi nosila vrećastu odjeću samo zato što im je udobna. Odjeća joj je vrlo ukusna, a svaki predmet u njenoj garderobi bira se prema svom tijelu.

 • Kraljevsko držanje

Još jedno važno pravilo za damu je kraljevsko držanja. Kad se pomjerate, čini se da ste stvarno nešto opterećeni.

Poboljšanje vašeg držanja nije tako teško kao što se na početku može činiti. Uključivanje redovnih vježbi u svoj raspored ojačat će mišiće u gornjem dijelu leđa i ramena i poboljšati vaše držanje.

 • Ne pazite dobro na sebe

Prava dama dobro pazi na sebe. Obožava sport, održava zdravu prehranu, posvećuje pažnju njezi kože i po potrebi savjetuje stručnjake.

To znači da je fit i da ima užarenu kožu i zdravu kosu i nokte.

 • Nošenje previše šminke

Ako žena posveti posebnu pažnju na njegu kože, njena koža će izgledati nevjerojatno. Ona tačno zna po čemu se njezino lice ističe i koristi šminku u skladu s tim.

Uvijek je u centru pažnje, a izgleda čak i predivno čak i bez tona šminke na licu.

 • Previše je živahna

Prava dama zna kako preuzeti kontrolu nad svojim nervoznim navikama – ako ih ima. Nikad se ne igra kosom, ne trese nogom ili ne dopušta da joj bilo kakvo bahato ponašanje pokvari reputaciju.

Nikada se nemojte baviti sitnicama. Uzmi si vremena. Prava dama uspijeva pronaći vremena za sve.

 • Gotova juha

Da biste dobili posljednju kašiku juhe, morate malo nagnuti zdjelu ili tanjir za supu. Iako načini stola kažu da trebate nagnuti tanjir od sebe kako biste izbjegli prskanje, bolje je da juhu uopće ne dovršite.

 • Nepristojna i širi glasine

Čak i ako je vaša supa ukusno ukusna, uživajte dok ne možete koristiti svoju kašiku bez naginjanja tanjira.

Biti nepristojna, ogovarati i cviliti tabui su za pravu damu. To je ispod nje.Ni ona ne bi slušala tuđe cviljenje i tračanje. Zašto trošiti svoje dragocjeno vrijeme na to?

 • Govori i smije se glasno

Veoma je važno gledati ton svog glasa. Smijati se glasno, vikanje i uvredljivi jezik su neprihvatljivi.

Bez obzira da li je to vaša baka, vaša trogodišnjakinja ili predsednik, ponesite isti ton glasa sa svima.

 • Prepirke

Prava dama uvijek ima svoje mišljenje, a ona je 100% sigurna u to.

Nikada ne bi nikome nametala svoje ideje, niti bi tvrdila svoj izbor. Kad se sve kaže i učini, zašto se truditi da dokaže svoje stajalište?

 • Jedenje u pokretu

Pravila etiketa govore da morate koristiti pribor za jelo kada ste za stolom. Dakle, čak i ako vam je pizza omiljena hrana, nemojte je naručivati ​​u restoranu.

Ako vam se žuri, pokušajte da ne jedete u pokretu. Ne odgovara pravoj dami. Najbolja ideja je preurediti svoj tijesni raspored kako biste pronašli nekoliko minuta barem pristojne šalice kave.

 • previše iskrena

Otvaranje prema neznancu nema nikakve veze sa likom dame.

Pravoj dami nikad nije previše kada je u pitanju komunikacija s novim ljudima. Ona ne dijeli detalje o svom ličnom životu, svom poslu ili svojim najdubljim mislima.

 • Nošenje bijelih visokih potpetica

Par bijelih pumpi može se nositi ili s bijelom vjenčanicom ili s bijelom ljetnom haljinom.

U ostalim slučajevima odaberite dvotonske ili bež visoke potpetice. Ovisno o boji vašeg ansambla, mogu se raditi i druge boje, ali s crnim pumpama nikada ne možete pogriješiti.

 • Kasni

Dama zna da je neprihvatljivo kasniti više od 15 minuta, kako za poslovne tako i za lične sastanke.

I ona sama ne bi čekala duže. Otići će jer cijeni svoje vrijeme.

 • Ostavite kišobran otvoren da se osuši

To je vrlo uobičajena greška. Ne ostavljajte kišobran otvoren da se osuši.

Zatvorite svoj kišobran prije ulaska u zgradu. Otresite vodu i objesite da se osuši. Možete koristiti i posebnu mašinu za sušenje ukoliko je dostupna.

 • Odgovaranje na kihanje druge osobe govoreći: “Blago tebi.”

Mnogi ljudi odgovore na tuđu kihanju govoreći: “Blagoslovi te”, ali to je prihvatljivo samo ako je sneazer blizak prijatelj ili član porodice.

U svim ostalim slučajevima samo to ignorirajte kao da niste primijetili ništa neobično.

 1. Ne nosi najlonke

Prema pravilima modernog poslovnog etiketa, žena mora nositi najlonke na posao i svečane domjenke. Čak i na najtoplijem ljetnom danu.

Ako vam je prevruće, umjesto haljine ili suknje možete nositi potplate ili pantalone.

 • Odbijanje hrane i pića koje nudi domaćin

Prava dama nikada ne bi odbila hranu i piće koje joj se nude. Ako ga domaćin pita koje piće preferira, dama bi se zahvalila domaćinu i otišla s čašom bijele boje bez dužih objašnjenja zašto ne može popiti piće.

U redu je uopće ne jesti i samo gutljaj vina.

 • Ples sa spuštenom kosom

Ne zaboravite da čuvate kosu i nikada ne nosite visoke potpetice kako ne biste ozlijedili druge plesačice. Prava dama brine o zdravlju i sigurnosti drugih ljudi.

 1. Ispiranje hrane kako biste je ohladili

Neprihvatljivo je da pušete po svojoj hrani, zato prava dama čeka da se ona prirodno ohladi. Da bi se hrana brže ohladila, pokušajte je miješati kašikom.

Znate li koja druga pravila koja čine dame? Podijelite u komentarima!

Foto: oleanderst/depositphotos, oleanderst/depositphotos

Fenserka.com