Ova pitanja navest će vas da shvatite šta je zaista važno u životu!

0
123
Young woman dressed in yellow dress simulating flight with hands in front of airplane

Ponekad nekoliko dana odmora nije dovoljno da povratimo prisebnost. U tim slučajevima moramo se povezati sa sobom i shvatiti šta je zaista bitno u životu.

Iako postoje određeni alati koji nas mogu voditi na tom putu, sami smo najviše odgovorni za pronalazak značenja u našem životu. To ne može uraditi niko osim nas.

Samo mi znamo svoju istinu i šta uistinu leži duboko u nama. Kako bi postali svjesni toga, moramo razgovarati sami sa sobom, a to je moguće postići samo ako smo iskreni prema sebi.

Ova pitanja pomoći će vam na tom putu!

 1. Kako se trenutno osjećate?

Kad bi morali opisati svoje osjećaje u tri riječi, koje bi to riječi bile? Napišite šta vam pada na pamet. Ne postoje ispravni i pogrešni odgovori.

 1. Suočavate li se sa nekim izazovom trenutno?

Svako od nas se svakodnevno nosi sa raznim izazovima. Koji je vaš? Prisjetite se najbolje i najgore stvari koja vam se desila u životu.

 1. Šta bi promijenili u svom životu?

Ako postoji nešto u vašem životu što bi voljeli promijeniti zato što vas ne čini sretnim, artikulišite to. Ako bi to mogli promijeniti, da li bi to uradili?

 1. Šta vi možete promijeniti nabolje danas?

Samopoboljšanje nije kratkotrajan projekt. To je dugotrajan izazov koji u nekim slučajevima traje cijeli život. Jasno odredite kakvo poboljšanje želite da vidite u svom životu. Kad bi to nešto mogli poboljšati danas, koji bi bili vaši prvi koraci?

 1. Zbog čega ste ponosni na sebe?

Svi mi imamo mane, ali također imamo i dobre strane, bilo da su one fizičke, mentalne, emocionalne ili duhovne. To je sve ono što volite kod sebe.

 1. Šta ste naučili prethodni mjesec?

Prisjetite se događaja od proteklog mjeseca, onih koji su za vas bili važni, a posebno onih iz kojih ste najviše naučili.

 1. Na šta se fokusirate u ovom mjesecu?

U različitim aspektima života možda imate različite mjesečne ciljeve, ali svi ti ciljevi zasigurno prate jednu temu. Naprimjer, vaša želja da pokažete više osjećanja prema drugima može se odraziti u svim podrujima vašeg života.

 1. Koji okida pokreće vašu pozitivnu ili negativnu energiju?

Svaka osoba, mjesto ili situacija nosi u sebi pozitivnu ili negativnu vibraciju. Pokušajte odrediti vibracije u svom životu i pronaći način da povećate pozitivne i umanjite negativne vibracije.

 1. Šta bi voljeli da je mlađa verzija vas znala?

Kad bi mogli pričati sa mlađom verzijom sebe samih, šta bi voljeli da ta osoba zna?

 1. Da li biste nešto željeli isprobati u ovom trenutku?

Postoje mnoge stvari koje ne radimo zato što nas je strah. Međutim, kad bi danas bili u stanju učiniti jednu stvar, šta bi to bilo?

 1. Postoji li neki teret koji želite skinuti sa leđa?

Svi mi dopuštamo raznim mislima i emocijama da zaposjedaju naše tijelo zato što nismo spremni suočiti se sa njima i izraziti ih. Međutim, ako postoji neka emocija koja u vama stvara pritisak i kada bi bili u stanju riješiti se tog tereta, šta bi to bilo?

 1. Kad ste se posljednji put osjećali uistinu živi?

Možete li se još uvijek sjetiti posljednjeg puta kad ste bili zaista sretni i osjećali se živo, kad je vaš unutrašnji kritičar zanijemio barem na trenutak?

 1. Ko vam najviše znači u životu?

Postoji li u vašem životu jedna osoba koja vam toliko znači da je i sama pomisao o gubljenju te osobe neizdrživa? Ko je ta osoba i jeste li toj osobi dali do znanja koliko vam znači?

 1. Na čemu ste zahvalni u svom životu?

Osvrnite se na ljude i stvari u svom životu i prisjetite se svega na čemu ste zahvalni.

 1. Čega se najviše bojite?

Svi mi imamo strahove. Međutim, naj najveći strah ima veći utjecaj na naš život nego svi drugi zajedno. Prisjetite se jedne stvari koje se najviše bojite, koliko god apsurdna bila. Zašto vas to plaši više nego bilo šta drugo i šta bi to moglo značiti?

Kad budete imali odgovore na ova pitanja, shvatit ćete šta je najvažnije u vašem životu. Dobit ćete perspektivu o tome šta je najvažnije u ovom trenutku, šta je najznačajnije i čemu trebate dati prioritet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here