Otišla na svadbu kod drugarice, SLJEDEĆEG DANA DOŽIVJELA ŠOK: Mlada joj poslala poruku zbog koje je poludjela

0
564

Vjenčanje je trajalo dva dana, a dan nakon što su sletjele kući, Seji je dobila poruku od mlade.

Seji Akivovo na Tviteru je podijelila neprijatno iskustvo koje je doživjela nakon vjenčanja svoje prijateljice koja se udavala u Rumuniji.

Par je inače iz SAD-a, no vjenčanje su odlučili da naprave u rumunskom Klužu, a gostima su savjetovali da ih darivaju u novcu jer će im biti teško prevesti sve poklone kući.

Seji je na vjenčanje svoje (sada već bivše) prijateljice pozvana u ljeto 2015. godine, a sa sobom je mogla povesti jednu osobu. Odlučila je da povede drugu prijateljicu pa su njih dvije same platile avionske karte do Rumunije i smještaj u hotelu.

Kako ih je to poprilično puno koštalo nije im ostalo previše novaca za poklon pa su tokom svadbe dale ukupno 25 eura, Seji 20, a njena prijateljica 5 eura s tim da su računale da će, kada se vrate kući, mladencima poslati još novca.

Vjenčanje je trajalo dva dana, a dan nakon što su sletile kući, Seji je dobila poruku od mlade. Mislila je da je zanima jesu li sretno stigle kući, ali se prevarila.

– Pozdrav Seji, kako si? Jesi li uživala na našem vjenčanju i vremenu provedenom u Klužu? Je li uživala i tvoja prijateljica? Čini se da ste se jako zabavile, no niste doprinijele pokrivanju naših troškova vjenčanja. Dobili smo 20 eura od tebe i 5 eura od tvoje prijateljice što je premalo za pokrivanje troškova za jelovnik i piće za sedmicu, a da ne govorim o subotnjoj zabavi u vrtu i paketima dobrodošlice za goste.

Prosječni doprinos po osobi bio je 100 eura, a dovoljno bi bilo za pokrivanje troškova i 75 eura po osobi. Nadam se da ste svjesne položaja u kojem bi se našli da su svi gosti dali samo 5 i 20 eura. Ako vam to nije bilo jasno od početka, moje izvinjenje zbog toga – napisala je u poruci mlada te prijateljici detaljno objasnila kako da joj uplati ostatak novca.

Ona naravno to nije učinila, piše Fox News.