” Okružen sam mačkama maltene od rođenja jer su moji bolećivi na mačke i čim neko od njih vidi napušteno malo mače dovuku ga kući. “

0
427

Okružen sam mačkama maltene od rođenja jer su moji bolećivi na mačke i čim neko od njih vidi napušteno malo mače dovuku ga kući.

Od milion mačaka koliko je prošlo kroz našu kuću jedino se mačor Mića zadžao punih 15 godina dok nije uginuo od starosti.

Nije Mića poznat po tome što je cijeli svoj život proveo sa nama, poznat je po tome što je lopova koji je pokušao da nam opljačka kuću izgrebao po licu, a onda se zaletio iz sve snage i glavom probio staklo prozora kako bi buka probudila mog tatu.

Kada je čuo lomljavu tata se brzo spustio niz stepenice, a lopov je već bio u bjekstvu. To da je unakažen i izgreban nam je rekla policija koja ga je ubrzo uhvatila i mislili su da ga je tata tukao, a lopov je detaljno ispričao šta se desilo i da je jedva skinuo Miću sa lica.

Od tada pa do kraja svog života Mića je imao poseban tretman u kući i mogao je da se penje čak i na krevet kod babe što mu je prije toga bilo strogo zabranjeno.