Odlični trikovi pomoći će vam da se riješite neugodnog mirisa iz doma!

0
161

Riješite se neugodnog mirisa iz vašeg doma sa ovim super trikovima…

NAMJEŠTAJ

Ako se u namještaju osjeća neugodan miris, prebrišite ga iznutra rastvorom hipermangana. Ovaj rastvor može se koristiti i za uklanjanje neugodnog mirisa crnog luka s ruku. Vrećice čaja upit će neugodne mirise i zamirisati ormar. Možete na njih staviti i malo eteričnog ulja, npr. od limuna ili metvice.

KUHINJA

Kad zrak u kuhinji postane ustajao, može se osvježiti ako se u velikom loncu vode sat vremena kuhaju šaka klinčića, tri-četiri muškatna oraščića, četiri-pet štapića cimeta te nekoliko kori naranče ili limuna. Ohlađena tekućina može se uliti u bočice s raspršivačem te se upotrijebiti u kuhinji ili bilo kojoj drugoj prostoriji u domu i uredu.

LUK

Da bi vam iščeznuo neugodni miris crnog ili bijelog luka s ruku, istrljajte ih talogom od crne kave. Nož kojim ste rezali luk izgubit će neugodan miris ako se odmah nakon uporabe zagrije iznad plamena.

TEPIH

Posipanje smjese od šoljice boraksa i 15 kapi eteričnog ulja lavande će definitivno ukloniti neugodne mirise i osvježiti tepih. Neugodni mirisi mogu se neutralizirati i prskanjem osvježivačima odjeće. Poželjno ga je usisavati triput sedmično, ali ako imate ljubimce, i svaki dan.riješite boraksom, a neugodni miris luka s ruku maknite talogom crne kafe…

FRIŽIDER

Neugodan miris iz frižidera ukonit ćete sa kafom. Nekoliko kašikica naspite u posudu i ostavite u vašem frižideru.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here