OBAVEZNO IH PROČITAJTE: 7 tajni Marilyn Monroe koje svaku ženu pretvaraju u ikonu ljepote

0
405

Norma Jeane Mortenson, poznatija pod umjetničkim imenom Marilyn Monroe, rodila se 1. jula 1926. godine u Los Angelesu. Ovu slavnu ljepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najljepših žena svih vremana.

Ove su njene tajne ljepote:

1. Posvijetlite pramenove

Marilyn Monroe privlačila je pažnju i kao brineta, no tek kad je kosu obojila u platinastoplavu boju počela je dobivati značajne holivudske uloge. To ne znači da bi trebali u potpunosti promijeniti boju kose, ali svjetliji pramenovi sigurno će osvježiti svaku frizuru ovoga ljeta.

2. Njegujte kožu

Merlinka je vjerovala u zdravu i njegovanu kožu te je hidratantnu kremu nanosila nekoliko puta tijekom dana i obvezno prije spavanja. Na tržištu se još uvijek može naći njezin osobni favorit – krema Eight Hour s potpisom Elizabeth Arden.

3. Obrubite oči

Holivudska glumica obožavala je koristiti crnu i smeđu olovku za oči kako bi kreirala efekt mačjih očiju, koje se smatraju jednostavnim beauty trikom za zavodnički pogled koji obara s nogu.

4. Stavite umjetne trepavice

Kozmetička torbica Marylin Monroe prodana je 1999. godine na aukciji za vrtoglavi iznos od milijun američkih dolara. U njoj su se našle i glumičine umjetne trepavice, bez kojih nije mogla niti na jednu premijeru. Umjetne trepavice otvaraju pogled te vizualno povećaju oči.

5. “Podignite” obrve
Ikona ljepote znala je da su obrve ukras lica, pa ih je pažljivo uređivala da tvore visoki luk koji izduljuje lice te dodatno ispunjavala specijaliziranim olovkama u nježnoj smeđoj nijansi.

6. Našminkajte usne
Marilyn Monroe nosila je nekoliko nijansi ruževa za usne, ali svakako su ostale najzapamćenije fotografije i filmovi u kojima je blistala s crvenim ružem.
Jarka crvena boja ruža izvrsno pristaje plavušama, narančasto-crvena boja pristaje brinetama sa svjetlosmeđim i zelenim očima, dok tamnooke dame smeđe kose odlično nose tamnije nijanse boje mesa.

7. “Personalizirajte” svoj miris
Kad su je pitali što nosi u krevet, Monroe je odgovorila: Pet kapi Chanela No. 5.

Omiljeni miris koji kombinira mirise ruže, jasmina i ylang-ylanga stavljala je čak i u kupku. Želite li biti primijećeni i zapamćeni, odaberite jedan miris koji će biti vaš zaštitni znak i koji će savršeno odgovarati vašem karakteru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here