NJENA KOŽA JE PREKRIVENA KRLJUŠTIMA, RODITELJI SU JE ODVELI U SIROTIŠTE: Svi su se plašili nje, a ovako izgleda DANAS! PREDIVNA!

0
347

Niša Lobo pati od rijetkog genetskog poremećaja kože. Kada je imala samo nedelju dana, roditelji su je ostavili u sirotištu u Bengaluru, u indijskoj državi Karnataka.

Niša ima poremećaj koji se zove “lamellar ichthyosis”, što znači da ima kožu kao što imaju ribe.

– Moja koža je prekrivena krljuštima i stalno se ljušti. Jednostavnim riječima, moja koža je previše tijesna za moje tijelo – kaže za BBC devojčica.

Zbog reijtkog poremećaja, koji pogađa jednog u 600.000 ljudi, Nišina koža puca i lomi se, što je veoma bolno.

Niko nije želio da usvoji djevojčicu sa tako specijalnim potrebama, osim doktora koji je radio tamo. Nišu je prihvatio u svoju porodicu.

– Videli smo devojčicu koja je bila u veoma lošem stanju. Nije imala očne kapke, oči su joj krvarile, koža joj je bila u užasnom stanju – rekla je Aloma Lobo, njena majka.

Ona se prisjetila kako je njihova druga ćerka jednostavno podigla Nišu, zagrlila je i rekla joj: “mama, hajde da je vodimo kući”.

– Niša ne dozvoljava da joj ovo stanje utiče na život – rekla je majka.

Kada izađe napolje, ljudi jednostavno ne mogu da sklone pogled sa nje.

– Neke ljude uplaši moj izgled, a šta ja tada uradim? Nasmijem im se, a oni mi ponekad uzvrate osmijehom – rekla je djevojčica.

Niša je ispričala kako je uspjela i da omekša četvoro djece, koji su stalno gledali u nju u crkvi.

– Mahnula sam im. Prvog dana nije bilo nikakvog odgovora, ali su vremenom i oni meni počeli da mašu. A onda su jedne nedelje dotrčali i sjeli pored mene – otkrila je djevojčica.

Kada pogledate njene fotografije, vidite djevojčicu koja je uvijek nasmejana, a njen otac tvrdi kako su puno naučili od nje.

Zbog svog stanja, Niša se nikada nije žalila.

– Nikada se nisam žalila na Boga, zato što nisam vidjela razlog za to. Dao mi je sve što mi je potrebno. Ne mislim o sebi kao o osobi koja ima problem i ne vidim razlog zašto ne bih bila srećna – zaključila je djevojčica.