NJEMAČKOJ POTREBNO 1,2 MILIONA RADNIKA: Ukidaju vize, dovoljno je samo da ispunjavate JEDAN USLOV I MOŽETE ODMAH POČETI SA RADOM

0
697

Njemačka je zemlja ne može da zaposli ljude na 1,2 miliona trenutno slobodnih radnih mjesta i , moram priznati da vapi za dobrim i kvalifikovanim radnicima, stoji u izjavi Andrea Medler predstavnice njemačkog Ministarstva rada i socijalne politike.

Na konferencji “Zapadni Balkan i njemačka privreda” je naglešeno kroz projekat “U Njemačku i nazad”koja je održana u Beogradu, Medler je poručila da je tržiste rada u Njemačkoj apsolutno prazno u nekim regijama.

– Njemačkoj privredi je neophodna kvalifikovana radna snaga i zato i dalje otvara tržište rada i u zemljama van EU – poručuje Medler,a sve povodom novog Zakona o useljavanju stručne radne snage, koji će sa primjenom početi od 1. marta 2020. godine.

Jedna od novina u tom zakonu je da se potpuno ukida ispit prednosti, a kojije do sada bio neophodan prije zapošljavanja iz zemalja van EU. Novina je, dakle, da je priznata kvalifikacija uslov za migraciju na tržiste rada.
Zakon ničemu ne služi ako propisuje komplikovane postupke za izdavanje viza i ako predugo traju, zato smo pojednostavili procese, – kaže Medler.