Nataša je SMRŠALA 27 kilograma uz jedan TRIK: “Kad sam počela da skidam sve tagove sa slika na Fejsbuku jer se STIDIM SEBE, uradila sam OVO”

0
695
Foto:Instagram

Nataša je danas prepoznatljiva na Instagramu kao fit mama, ali nije bilo oduvek tako. Dugo se mučila sa viškom kilograma, a onda je par tagovanih slika na Fejsubuku pokrenulo.

Australijska blogerka Nataša Person podijelila je svoju priču o borbi sa viškom kilograma, a mi je prenosimo u cjelosti.

Foto:Instagram

Otkad znam za sebe imala sam višak kilograma i nikad mi se nije dopadalo kako izgledam. Na fakultetu sam se još više ugojila, ali sam tada već toliko pretjerala da nisam imala volje niti energije da se suočim sa tim problemom. Željela sam jednostavno rješenje i onda sam posezala za svim mogućim.

Probala sam sve: pilule, plastičnu foliju, kapi za mršavljenje i svaku dijetu za koju ste čuli. Sve metode su mi pomogle, ali na kratak rok. Čim bih skinula privih par kilograma, opustila bih se pa bih vratila sve izgubljeno i dodatno se ugojila.

Foto:Instagram

Tek nakon što sam završila fakultet mogla sam da krenem da sređujem svoje tijelo. Sjećam se tog perioda kao juče. Išla sam na nekoliko porodičnih proslava i mama me je tagovala na skoro 100 slika. Mahnito sam skidala tagove sa svake jer sam baš na svakoj slici sebi bila ružna.

Tek tada sam shvatila da to nije normalno niti zdravo, niti da želim da se ostatak života stidim svog tijela. Zarekla sam se da ću ovog puta zaista smršati, ali sam se i pomirila sa činjenicom da nema lakog i brzog rješenja. Bila sam spremna i na to da čekam godinu, dvije, tri ako to znači da će rezultati napokon ostati.

Foto:Instagram

Kupila sam DVD za kućno vježbanje, počela da pijem mnogo vode i bazirala ishranu na povrću i proteinima. Već poslije mjesec dana izgubila sam pet i po kilograma a osjećala sam se sjajno.

U narednih šest mjeseci izgubila sam 23 kilograma i izgledala bukvalno bolje nego ikad. Bila sam puna samopouzdanja. Konačno sam mogla da odem na plažu.

KAKO SAM SMRŠALA?

Kontrolišem svoje porcije. To je najvažnije. Jedan dan u hrani kod mene izgleda otprilike ovako:

Doručak: Kajgana sa povrćem i slatki krompir.

Užina: Voćka.

Ručak: Velika salata sa mnogo povrća, uz avokado, limunov sok i vrlo malo maslinovog ulja.

Užina: Voćni šejk.

Večera: Protein i povrće.

Najvažniji trik, barem za mene je: Mnogo vode. Tako se hidriram, ubijam glad i imam više energije.

Proed toga, vježbam šest puta nedeljno po pola sata uz DVD.

Foto:Instagram

ŠTA SAM NAUČILA?

Morate da budete strpljivi za prave rezultate. Rezultati se neće pojaviti prvih par dana, nedelja pa možda čak ni meseci i to je u redu. Vi mijenjate stil života. Nemojte se obeshrabriti, samo se držite svog plana.

T.G.