NASTAVNIK PLATIO LAŽNU DIJAGNOZU KAKO BI DUŽE BIO NA ODMORU?! Ono što je uslijedilo nije mogao NI DA ZAMISLI!

0
424
Foto:Ilustracija

Nastavnik engleskog jezika identifikovan samo kao gospodin Du, koji radi u jednoj privatnoj školi u Unutrašnoj Mongoliji bio je primoran da se javno izvini nakon što je na internetu kupio lažnu dijagnozu tuberkuloze samo kako bi mogao da iskoristi duži odmor za nacionalni dan Kine.

Nastavnik Du, je platio 470 juana (oko 67 američkih dolara) za lažni pregled i dijagnozu doktora na internetu, da bi dokazao da boluje od tuberkuloze, ozbiljne i veoma zarazne plućne bolesti.

Potom je predstavio dokumente svojim poslodavcima u privatnoj školi, nadajući se da će ih ubijediti da odobre duži medicinsko odsustvo, što će mu omogućiti da produži svoj godišnji odmor. Ali nastavnik Du nikada nije razmišljao o tome koliko je zapravo bila slaba ta njegova lažna dijagnoza.

Pošto je tuberkuloza jako zarazna i potencijalno opasna po život, privatna škola gospodina Du-a u Hohhotu, glavnom gradu Unutrašnje Mongolije, bila je primorana da plati ljekarske preglede svih učenika kojima je nastavnik predavao engleski, kako bi se uvjerili da nisu dobili tuberkulozu.

Nakon testova potvrđeno je samo da su dvije studentice bilo pozitivne na tuberkulozu.

Šokiran vijestima da je neko od njegovih učenika obolio od TB-a, gospodin Du je opet otišao online na internet i platio još dodatnih 315 juana (45 dolara) za još jednu lažnu dijagnozu, koja je pokazivala da više nema tuberkulozu.

Samo mu roditelji ovaj put nisu vjerovali, jer stanje tuberkuloze zahtjeva mjesece liječenja antibioticima, i primorali su ga da prođe treće testiranje u Hohhot bolnici. Ovo testiranje je pokazalo da Du nikada nije bolova od tuberkuloze – koja inače ostavlja fizičke tragove na plućima i da su prethodni rendgenski snimci u potpunosti pripadali drugoj osobi.

Uhvaćen u laži, gospodin Du, za koga roditelji kažu da je veoma popularan kod učenika neimenovane privatne škole, priznao je da je pokušao da prevari svoje zaposlene kako bi produžio svoj odmor.

Nejasno je da li mu je bilo dozvoljeno da zadrži svoj posao nastavnika, posebno nakon što je priča krenula viralno na kineskim društvenim medijima.

Fenserka.com/Srbijadanas.com