“Nakon 15 godina braka, čuo sam da me žena vara”

0
323

Nakon 15 godina braka, čuo sam da me žena vara, a to mi je rekla moja majka. Znam da se ona i moje žena nikada nisu slagala, tako da i nisam imao nekog razloga da joj vjerujem.

Ipak, danima mi je govorila i spopadala me sa time da čim odem na posao, i ona isto tako ode kod ljubavnika. Nakon nekoliko dana pritiska od strane majke, odlučio sam da uzmem jedan slobodan dan na poslu i da provjerim majčine tvrdnje. Umjesto na posao, otišao sam u zgradu preko puta.

Nakon nekih pola sata čekanja pojavila se i moja supruga, sva sređena i sjela u taxi koji ju je već čekao ispred. Pratio sam taxi i nakon nekih 15 minuta vožnje stali su ispred jednog hotela u koji je kasnije i ušla. Vjerovali ili ne, unutra se zadržala puna 4 sata.

Baš sam se slomio od bola i tuga. U braku smo već 15 godina i imamo svoje djece, i nikada nisam mogao ni da pomislim da bi mi se ovo moglo desiti. Kada sam naveče došao kući i pitao je kako je provela dan, rekla mi je da je bila sa prijateljicama na kafi čitav dan. Tada sam se baš razočarao.

Gledala me je u oči i lagala bez imalo stida. Ovo će zasigurno biti kraj našeg braka i svega što smo ikada imali.

Jedino što mi preostaje jeste da skupim dovoljno dokaza da je nevjerna kako bi se lakše mogao razvesti od nje. Neće ništa dobiti, ni imovinu ni djecu. Hoću da ostane na ulici.