Kako žena treba da se ponaša da udovolji svom dragom? (priručnik iz 1955. godine)


Neki su pobornici potpune ravnopravnosti muškog i ženskog pola, dok drugi smatraju da žena ipak treba da ostane žena. Postavlja se pitanje šta to zapravo znači. Zanimljivo bi bilo da neko napravi uputstva za ponašanje kako bi žene mogle da vide kako se uklapaju u standard ponašanja našeg društva.

Davne 1955. godine, štampan je veoma interesantan priručnik za žene koji ih savjetuje kako treba da se ponašaju prema svom suprugu da bi mu udovoljile.

Upravo ova pravila svjedoče koliko su se mnoge stvari promijenile i vjerovatno bi se žene na njih danas samo slatko nasmijale, a potom poslale svog dragog da postavi ručak na sto.

Neke od stavki koje sadrži ovaj priručnik su sljedeće:

Pripremite večeru na vrijeme. Planirajte je ujutro, ili čak prethodnog dana, kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati sa posla.

Odmorite se 15 minuta prije njegovog dolaska kući, tako ćete biti osvježeni kad stigne. Popravite šminku, stavite traku u kosu i izgledajte svježe.

Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućne aparate i podstaknite djecu da se i ona utišaju.

Budite sretni što ga vidite. Saslušajte ga. Iako mu možda morate reći mnogo toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, sigurno ima važnije stvari na umu od vas.

Ne žalite se ako vaš muž dođe kući kasno uveče ili ako želi da ode negdje na večeru bez vas. Ne sumnjajte u njegovu sposobnost prosuđivanja i integritet. Ne zaboravite da je on gospodar u kući i kao takav uvijek će sprovoditi svoju volju, pošteno i pravedno.

ZAPAMTITE, DOBRA ŽENA ZNA GDJE JOJ JE MJESTO.

Kada sam ovo prije nekog vremena pomenula svojoj koleginici njen komentar bio je: “Taj priručnik služio bi mi samo da ga gađam u glavu kada me iznervira”.  Zapravo, činjenica je da danas žene dobijaju mnogo više savjeta kako da savladaju i ukrote muškarca, kako da mu “zabibere čorbu”  i od njega dobiju ono što žele. Takođe, činjenica je da je sve više single osoba, pa se pitam da li bi priručnici za ponašanje pomogli današnjim muškarcima i ženama da uspostave bolje odnose, pa makar to značilo da  neko naizgled mora više da udovolji onom drugom.

Dok neko ne smisli priručnik za 2011. godinu, vi proučite ovaj iz 1955. Možda naučite i primjenite nešto pametno. Znate da kažu da treba da slušamo starije. :)

Ostavi i ti komentar! :)