Kako ga zavesti i sa kim se najbolje slaže – horoskop


Neke karakterne osobine zavise o zvijezdama pod kojima smo rođeni. Koliko će pojedina osoba biti podložna uticaju svojih zvijezda zavisi o daljnjem odgoju i uticaju okoline. Prema karakternim osobinama pojedinih horoskopskih znakova donosimo vam savjete kako osvojiti željenog muškarca.

OVAN (22.03. – 20.04.)

Kako ga zavesti: On je topao i brižan. Zavedi ga nježno i biće u stanju skinuti zvijezde s neba za tebe. Osjećajan je i odan, saslušaće te i pokušati pomoći. Pronađi nešto oko čega ti može pomoći, biće oduševljen. Ponekad je sklon predrasudama i skače sa zaključcima, te radi stvari bez razmišljanja o posljedicama. Ali i to je dio njegovog šarma. Osvoji ćeš ga ako ga koji put svojom diplomacijom spasiš od posljedica njegovih djela ili nedjela. On je ljubomoran tip muškarca pa bi bilo bolje da se čuvaš od prebliskih odnosa sa suprotnim polom. Voli imati kontrolu i sve konce u rukama. Želi nekoga koga će moći oblikovati prema svojim željama, pa budi spremna na kompromise.

Nemoj nikad: Nikad ga nemoj kritikovati pred drugima. Nemoj mu davati savjete kako da nešto napravi, ukoliko to on sam ne traži od tebe. Nemoj se ponašati posesivno ili kontrolirajuće, zapamti, on je taj koji drži sve pod kontrolom. Iskoristi svoj ženski šarm i maznost kako bi dobila ono što želiš. Nemoj igrati igrice, on voli prirodnost. Neka bude po njegovom i udovoljiće svemu što ti srce poželi.

Najbolje se slaže sa: Lav, Strijelac, Bik, Vodolija
Sukobljava se sa: Blizanci, Škorpija, Rak, Ribe
Neutralno: Ovan, Djevica, Vaga, Jarac

BIK (21.04. – 20.05.)

Kako ga zavesti: On ja materijalist, ali takođe osjećajan po prirodi. Njegovu pažnju možeš definitivno privući fancy odjećom i najskupljim parfemom. Voli davati cvijeće i poklone, ali svakako ih primi sa velikom zahvalnošću i gracioznošću pa ćeš ih dobivati još više. Voli ženstvenost i ljupkost kako bi mogao demonstrirati svoje časne namjere i brigu za tvoju dobrobit. Izbaci bilo kakvo glasno ili nekontrolirano ponašanje i ponašaj se kako dolikuje dami, njegovoj dami. Iako će sve novosti o financijskim stanjima imati u malom rukavu, on je vrlo romantičan i tradicionalan muškarac, pa će se tako i odnositi prema tebi. Unatoč tome što od tebe očekuje ženstvenost i damsko ponašanje, voli povremenu nezavisnost, a ne cilidretu kojoj treba konstantna pažnja.

Nemoj nikad: Iako je velikodušan, ne voli sponzoruše. Ako nanjuši da od njega želiš samo poklone i novac, naći ćeš se na cesti prije nego kažeš: “Ali, dušo…”. Na izvlači detalje o bivšim vezama i drugim muškarcima jer ćeš time sprječiti njegovu ljubomoru. Ne kradi mu pažnju u javnosti. Kad donese odluku, nemoj je ni pokušavati promjeniti, to je nemoguća misija koja vodi samo prema svađi. Zapamti, on uživa u svojoj ulozi zaštitnika. Pusti ga da je igra i uživaj.

Najbolje se slaže sa: Lav, Strijelac, Bik, Vodolija
Sukobljava se sa: Blizanci, Škorpija, Rak, Ribe
Neutralno: Ovan, Vaga, Djevica, Jarac

BLIZANCI (21.05. – 20.06.)

Kako ga zavesti: On je mentalna osoba i voli puno pričati. Pravi se da te interesuje sve o čemu priča. Voli razgovarati s ljudima pa te može povremeno zapustiti na većim okupljanjima. Nauči se sama zabaviti u tim trenucima. Zagnjaviće te sa sastankom na nekom poznatom ili važnom mjestu, a zatim će zakasniti. Kada ustanovite njegov ustaljeni ritam kašnjenja, pojavljujte se u to vrijeme. Njegovo vrijeme je uvijek okupirano stvarima koje “mora” napraviti. Iskoristi to da ga natjeraš da napravi neke stvari i za tebe. Uvijek dolazi sa nečim novim o čemu želi razgovarati ili što želi raditi. S njim život definitivno nije dosadan. Ako se naljutiš na njega, to neće dugo trajati jer će uvijek naći načina da te “zavara” s nečim da mu oprostiš.

Nemoj nikad: Ne pokušavaj ga zauzdati i ukrotiti ili zadržavati na jednom mjestu. Dosade se boji više od smrti. Ne pokušavaj ga pobiti argumentima, neće ti uspjeti, a on će ti to zamjeriti. Tokom dana može promjeniti nekoliko različitih stavova pa se ne pokušavajte svađati s njim. Pričekajte dok ne dođe do stava kojeg vi imate, pa tek onda postignite dogovor. Nemojte zahtjevati od njega da iskazuje previše nježnosti u javnosti, čekajte da budete sami. U javnosti on ima pametnijeg posla – mora se družiti i pozdraviti sve koji mu nešto znače.

Najbolje se slaže sa: Vaga, Vodolija, Blizanci, Ribe
Sukobljava se sa: Ovan, Lav, Strijelac, Jarac
Neutralno: Bik, Rak, Djevica, Škorpija

RAK (21.06. – 22.07.)

Kako ga zavesti: Treba osobu koja mu je mentalno bliska i koja može održati razgovor s njim na nivou. Sklon je promjenama raspoloženja pa mu pomognite kad mu raspoloženje splasne i uživajte s njim kad je na vrhuncu. Vrlo je intuitivan i može osjetiti kako se stvarno osjećate, a vrlo često preuzme isto raspoloženje u par sekundi. Ako ste vi sretni i on je sretan. Ako ste tužni i on je tužan. Voli društvo i druženja, ali prije nego što potvrdite neki dogovor, svakako se konsultujte s njim.

Nemoj nikad: Nemojte prestati voditi brigu o svom izgledu, on cijeni ljepotu. Postoje stvari i vjerovanja koja su mu jako draga, pazite da ne vrijeđate te stvari i stajališta. Ako na sastanak donesete svoje loše raspoloženje, nemojte se čuditi što je i on loše volje. Ne pokušavajte dominirati, upotrijebite diplomatski pristup.

Najbolje se slaže sa: Škorpija, Ribe, Bik, Djevica
Sukobljava se sa: Ovan, Lav, Strijelac, Blizanci
Neutralno: Rak, Vaga, Jarac, Vodolija

LAV (23.07. – 22.08.)

Kako ga zavesti: Voli biti u centru pažnje i vući sa sobom hrpu prijatelja i obožavatelja. Naučite ga obožavati, ali ne biti previše ponizni. Voli osvajati, pa uvijek ostavite po koje neodgovoreno pitanje koje baca tajanstveno svjetlo na vas. Oko njega će uvijek biti drugih žena, pa se naučite na to. Obično je otvoren i iskren pa neće biti problem čitati ga kao knjigu. Voli zabavu i druženja, pa uvijek budite spremni za tulum. Tretirajte ga kao kralja, pa će vam dopustiti da budete njegova kraljica.

Nemoj nikad: Otvoreno će se hvalisati i vjerovatno pretjerivati u nekim stvarima. Nemojte ga pritom ismijavati. Ne pokazujte otvorenu ljubomoru. Otvoreno će vam reći i kad mu smeta neka vaša osobina. Nemojte pokušavati protestirati i ljutiti se, promjenite je. Ne iskušavajte njegovu dominantnost ili snagu, ne pobijajte ga na njegovom polju jer ćete imati slomljenog lava na svojim rukama.

Najbolje se slaže sa: Ovan, Strijelac, Lav, Vodolija
Sukobljava se sa: Blizanci, Rak, Ribe, Škorpija
Neutralno: Bik, Djevica, Ribe, Jarac

DJEVICA (23.08. – 22.09.)

Kako ga zavesti: On voli rješavati probleme i sređivati stvari. Dajte mu da nešto radi i popravlja, uvijek će se vraćati po još. Može djelovati hladno i bezosjećajno, ali zapravo se cijelo vrijeme pita i analizira kako se osjećati, kakve probleme imate i kako on to može popraviti. Može se desiti da vam postavi standarde kako bi se trebali ponašati. Saznajte koji su to i prilagodite se. Mogao bi isprovocirati i svađu da provjeri šta osjećate ukoliko nije siguran u vaše osjećaje prema njemu. Voli ulogu “tatice” pa mu dajte do znanja da računate na njega i da ga trebate. Ima jak osjećaj za pravdu, pa igrajte na tu kartu kad želite “zaraditi” koji bod više ili postići da napravi nešto što ipak ne želi.

Nemoj nikad: Nemojte ga ljutiti jer će okrenuti leđa i biti izvan dosega dok se ne ohladi. Nemojte forsirati diskusiju kad vidite da razmišlja. Dajte mu malo prostora da sam smisli.

Najbolje se slaže sa: Bik, Rak, Jarac, Ribe, Djevica
Sukobljava se sa: Škorpija, Vodolija, Lav, Ovan
Neutralno: Blizanci, Vaga, Strijelac

VAGA (23.09. – 23.10.)

Kako ga zavesti: Ne voli povrijediti tuđe osjećaje pa se može dogoditi da ostaje u vezi u kojoj ne želi. Naučite čitati između redaka. Voli fizičku ljepotu i cijeni ljude prema fizičkom izgledu. Voli davati savjete i pomagati drugima da dođu do rješenja svojih problema. Pitajte ga za savjet. On je više zaljubljen u samu ljubav, nego u osobu. Održavajte romantiku sa malim sentimentalnim stvarima, sitnim poklonima i ustupcima. Budite bljutavo romantični. Mrzi nered i konfuziju, pa pokušavajte održavati red i mir u prostorima u kojima boravite. Kao njegova partnerica, vi ste mu na prvom mjestu, pa je na vama da održite takav status.

Nemoj nikad: Sklon je preanaliziranju stvari pa se prema tome mijenja i njegovo mišljenje. Nemojte računati na svaku odluku koju donese jer se ona može vrlo brzo promjeniti. Iskoristite to u svoju korist.

Najbolje se slaže sa: Blizanci, Vodolija, Lav, Ovan, Djevica
Sukobljava se sa: Bik, Jarac, Škorpija, Strijelac
Neutralno: Rak, Vaga, Ribe

ŠKORPIJA (24.10. – 22.11.)

Kako ga zavesti: On je tajanstven i zatajan. Voli držati stvari za sebe, a vama otkriti tek pokoji djelić povremeno. Ima posebnu sposobnost da vam pročita misli, pa se naviknite da vas čita kao otvorenu knjigu. Jako je strastven u svemu što radi, pa tako i u seksu. Ako ste hladni i nezainteresovani, nećete dugo trajati zajedno. Voli držati prodike i lekcije. Nemojte mu proturječiti već spretno promjenite temu. Ima hipnotičku sposobnost i žene se jednostavno lijepe za njega. Pokušavajte ne pokazivati ljubomoru. On je dominantan muškarac i ima sposobnost prenijeti svoju volju na druge. Na taj način uvijek možete znati što želi. Udovoljavajte svim njegovim stinim prohtjevima jer time skupljate bodove da vam udovolji kod nečeg što je vama važno. Suosjećajan je i obziran prema onima do kojih mu je stalo. Pokažite da cijenite njegovu pažnju.

Nemoj nikad: Ne lažite i ne skrivajte stvari od njega. Izbjegavajte lažne isprike kad želi pažnju i pažnju od vas. Ako mu vi ne date što želi, naći će to negdje drugdje. Ne provocirajte ga jer može gadno ubosti. Baš kao prava škorpija.

Najbolje se slaže sa: Rak, Ribe, Blizanci, Strijelac, Jarac
Sukobljava se sa: Ovan, Bik, Lav, Djevica, Vaga
Neutralno: Škorpija, Vodolija

STRIJELAC (23.11. – 21.12.)

Kako ga zavesti: On je društven i zabavan i zato treba osobu koja je lijepa, uzbudljiva, dosjetljiva i dobro se snalazi sa njegovim prijateljima. On je romantičan, ali samo površno, pa ćete ga morati naučiti što to zapravo znači. Voli ekstravaganciju i pretjerivanje u svemu što radi, pa ćete ga morati kontrolirati i obuzdavati kad je trošenje u pitanju. Njegova iskrena i naivna priroda vodi do povremene netaktičnosti kad treba reći pravu stvar. Voli sport i prirodu pa se naviknite na to jer će očekivati da ga slijedite.

Nemoj nikad: Nemojte nikad stavljati u pitanje njegov integritet i poštenje jer se njima jako ponosi. Ne ismijavajte se njegovim idejama i planovima. Ne očekujte da vrijeme provodi na kauču ispred televizora, jednostavno nije taj tip. S njim vam nikad neće biti dosadno.

Najbolje se slaže sa: Ovan, Lav, Škorpija, Djevica, Strijelac
Sukobljuje se sa: Blizanci, Rak, Vaga, Bik
Neutralno: Jarac, Vodolija, Ribe

JARAC (22.12. – 19.01.)

Kako ga zavesti: On je metodičan i organiziran. Pokažite mu svoj planer. On je konvencionalan, praktičan i djelotvoran, zadivite ga svojim sposobnostima vođenja svojih financija, kućanstva i života uopšte. Važna mu je porodica i tradicija. Predstavite ga porodici, ispričajte o istoriji i korijenima. Za njega vrijedi da je djelo važnije od riječi kad je riječ o ljubavi pa njegovu ljubav tražite u djelima, ne u riječima. Voli da ga se uvjerava, pa ne odustajte kad nešto želite. Mnogi Jarci znaju patiti od manjka samopouzdanja pa budite njegova potpora i uvjerite ga koliko je sjajan.

Nemoj nikad: Ne pokušavajte mu se dodvoriti komplimentima, ne pali. Ne očekujte brzu romansu i bijeg na privatno vjenčanje. On voli sređenu situaciju na području karijere prije nego što se odluči za taj korak. Ne voli nepredvidive osobe, zadržite samokontrolu i malu dozu rezerviranosti. Ne očekujte novi i radikalan životni stil, on je preveliki tradicionalist.

Najbolje se slaže sa: Bik, Djevica, Škorpija, Ribe
Sukobljava se sa: Blizanci, Lav, Vaga, Vodolija, Ovan
Neutralno: Rak, Strijelac, Jarac

VODOLIJA (20.01. – 21.02.)

Kako ga zavesti: Kada vidite da gleda u prazno, vjerovatno sanjari o dalekoj budućnosti pa ga nježno vratite na zemlju. Nema jednog najboljeg prijatelja već cijelu hrpu i to iz svih slojeva društva. On je vrlo mistična i duhovna osoba koja treba slobodu za istraživanje i analizu svijeta oko sebe. Naslušaćete se raznih teorija i ideja. Na vama je da budete dobra publika – da slušate sa interesom i postavite pokoje pitanje. Privatne misli i osjećaje voli držati za sebe pa čak i voljeti izdaleka i ponašati se kao prijatelj, bez traženja ekskluzive. Kada se osjeća sigurnim da može živjeti kraj vas bez da rizikuje vlastitu slobodu, postaće vam vjeran pratilac. Veliki je optimist pa ako se loše osjećate, neće stati dok vas ne oraspoloži. Voli analizirati pa mu nemojte otkriti sve o sebi. Pustite ga da otkriva sam, malo po malo. Držite se pod velom misterije što duže možete.

Nemoj nikad: Mrzi emocionalnu prtljagu i priljepke. Ne voli kad mu neko zadire u privatne misli ako mu sam nije dao pristup. Veliku pažnju pridaje povjerenju što znači slobodu za tebe i njega. Ne ismijavajte njegove ideje jer će procjeniti da niste na njegovoj mentalnoj razini.

Najbolje se slaže sa: Blizanci, Vaga, Strijelac, Vodolija
Sukobljava se sa: Ovan, Jarac, Bik, Rak, Djevica
Neutralno: Lav, Vaga, Ribe

RIBA (22.02. – 21.03.)

Kako ga zavesti: On je osjećajan i intuitivan. Zanimaju ga duhovne stvari, okultno, astrologija i slične stvari. Povedite razgovor o tim temama i biće u stanju pričati satima. Suosjećajan je i svako se može osloniti na njegovu sućut. On je veliki sanjar, ali rijetko kad zaista nešto i poduzima. Zapalite vatru pod njim da ga pokrenete. On je pravi romantičar i cijeni večeru uz svijeće, maženje ispred kamina i sve te sitne romantične stvari. Divi se ljepoti stvari – od cvijeta do antikviteta. Oblačite se lijepo i okružite se lijepim stvarima kojima se može diviti.

Nemoj nikad: Nemojte ga preopteretiti tuđim problemima jer mu treba odmak od toga. Nemojte mu uskraćivati trenutke samoće koji su mu povremeno potrebni da napuni svoje baterije. On odlično sluša, ali ne voli monologe, pustite da vam kaže svoje mišljenje.

Najbolje se slaže sa: Rak, Škorpija, Bik, Blizanci, Djevica, Jarac
Sukobljava se sa: Ovan, Lav, Strijelac, Vaga
Neutralno: Vodolija, Ribe

Ostavi i ti komentar! :)