“Ja radim kao doktorica na jednoj klinici”

0
935

Ja radim kao doktorica na jednoj klinici. Prije nekoliko dana me je pozvao najbilji drug i pitao da li može da dođe da ga pregledam. Rekla sam mu da može i da dođe sutra oko 12 sati.

Igrom slučaja otkrila sam da je sterilan, a žena mu je u tom trenutku bila u 4 ili 5 mjesecu trudnoće. Mislim se, možda sam pogriješila, pa ponovim testove, međutim ista stvar. Tada sam pozvala druge doktore kako bih čula i njihovo mišljenjem ali su mi i oni potvrdili isto. Prvo sam se suočila sa njegovom suprugom, nadajući se da će mi ponuditi razumno objapnjenj.

Ona mi je ispričala tužnu priču i pitala: “Pa nećeš mu valjda reći?” na šta sam joj odgovorila, da mu kao prijatelj nikada ne bih rekla jer se ne miješam u tuđe brakove, ali kao doktor, moja je dužnost da saopštim dijagnozu.

Ne znam kako sam skupila snage da mu to kažem. Tada je bio van sebe. Odmah je podnio zahtjev za razvod i čim je to bilo gotovo, otišao je i dugo ga nisam ni vidjela ni čula nekoliko mjeseci.

Međutim jednog dana se pojavio kod mene na poslu i rekao: “Ti si jedina koja me nikada nije slagala, ti si tu za mene od početka, želim da budeš moja do kraja života” i izvadio je prsten. Ostalo je samo historija. Toliko mi je drago što sam ispravno postupila i spasila nečiji život mizerije i čemera. Da nisam, sada bi moj suprug bio otac tuđeg djeteta.
Izvor: magazindan.info