ISPROBALA 8 LUDIH TRIKOVA ZA LJEPOTU SA INTERNETA: Evo kako joj sada LICE izgleda! (FOTO)

0
594

Blogeri koriste sve vrste trikova kako bi postupak nanošenja šminke olakšali i jeftinije. Koriste srebrno posuđe, dječiju kozmetiku, pa čak i građevinske materijale poput vrpce. Ponekad te stvari izgledaju potpuno nestvarno – ali djeluju li zaista?

  • Stvaranje savršenog tona

Moj rezultat: Moja koža izgleda savršeno. Nije bilo potrebno toliko korektora koliko sam mislila da hoće. Ali sloj temelja je za mene završio previše gust. Međutim, ovaj životni hak definitivno djeluje.

  • Riješenje tamnih krugova ispod očiju crvenim ružem

Moj rezultat: Jako sam se trudila, ali bez obzira na to što sam radila ili koliko pudera i korektora koristila, još uvijek nisam mogla sakriti ružičastu boju i upropastila sam sundjer. Želim natrag svoje tamne krugove. To ne funkcioniše.

  • Kašičicom crtanje krila

Moj rezultat: U prvom pokušaju uspio sam nacrtati identična krila. Pritisnuo sam kašičicu blizu obrva i imao sam vrlo jednostavna krila, gotovo bez oblina. Obećavam da ću ovaj hak vežbati i koristiti. Zaista djeluje.

  • konturiranje nosa vilicom

Moj rezultat: Linije su bile previše tanke i kad sam ih izravnala sunđerom, nisam primijetila nikakav efekt. Kad ne koristim viljušku, korektor se stavlja u deblje linije. Life hack mi ne olakšava život, tako da ne funkcionira.

  • Drastično povećava veličinu usana

Moj rezultat: Usne su mi zaista izgledale veće. Sjaj ne bi omogućio ljudima da vide koliko su linije izvan linija mojih usana. Izgledala sam kao da sam tek posjetila kozmetičara. Ovo životno djelo djeluje.

  • Korištenje trake za postizanje ravnomjernih tona jagodica

Moj rezultat: Veoma sam zadovoljan rezultatom, posebno mi se dopao gradijent. Mislim da ova kontura izgleda vrlo prirodno. Postoji razlog zašto je ovaj životni hak toliko popularan – definitivno djeluje.

  • Koristite ruž za crtanje krila

Moj rezultat: Šminka mi je izgledala vrlo neobično – nikad prije nisam nosila boju poput ove. Nažalost, ne traje dugo – 20 minuta kasnije ruž je bio na mom gornjem kapku i proširio se unatoč tome što sam ga pokušala osušiti. U stvarnom životu ga nije dobro koristiti, pa kažem da life hack ne funkcionira.

  • Učiniti trepavice više voluminoznim

Moj rezultat: Samo sam stavio neku maskaru kao što to obično radim na jedno oko i pokušao life hack na drugom. Nisam primijetio veliku razliku, tako da to ne funkcionira.

Vjerujete li životne trikove sa Interneta?

Fotografije:Tatijana Shadrintseva

Fenserka.com