INTERNET JE EKSPLODIRAO ZBOG OVAKVOG ŽENSKOG PONAŠANJA U VEZAMA: Koliko je POGREŠNO, toliko je i TUŽNO, a svaka žena ga praktikuje!

0
596

Svaka žena koja je singl u posljednjih nekoliko godina morala je na svojoj koži da iskusi bar neki od savremenih fenomena poput ghosting-a i softghosting-a primjera radi, ako ne i sve ili bar većinu karakterističnog ponašanja za novo doba.

Najnoviji termin u svetu muško-ženskih odnosa inspirisan je aktuelnom pop-kulturom, odnosno popularom britanskom serijom “Fleabag”. Upravo zato i nosi ime fleabagging, a ovaj pojam je definitivno nešto što nam je bilo potrebno i daleko ranije, s obzirom da vjerno dočarava pogubnu naviku ogromnog broja žena.

U seriji glavni lik, inače vlasnica kafića, upada iz jedne u drugu lošu vezu i nekako uvek naleti na pogrešnog muškarca. Ona ne uspjeva da prekine obrazac sastanaka i pokušaja da uđe u vezu sa muškarcem koji je čini nesretnom, ili bar nedovoljno sretnom.

Ukratko, fleabagging znači da pravite pogrešne izbore iznova i iznova, čak i onda kada ste svesni da je pogrešan! Čak i kada žena vidi da je novi muškarac neće usrećiti, ona ga se slijepo drži i pokušava da taj odnos sačuva. A ono što zapravo radi sebi jeste da insistira na toksičnom odnosu sa osobom koja ne radi ništa osim što je stresira.

Zvuči poznato? Ako ste se pronašli u prethodnim redovima i vjerujete da ste fleabagger, ono što morate da uradite jeste da prepoznate svoju ulogu u romantičnim izborima koje pravite, odnosno zbog čega, kako i zašto nekog birate… Ili pak dopuštate da budete izabrani!

“Recite sebi: “Okej, trebalo bi da postavim granicu” ili “Sledeći put, otići ću kada se upali alarm” i držite se toga. Ako zaista veruješ da oni tebe biraju čitavo vreme, ostaćeš zaglavljena”, ističe dejting ekspert Hejli Kvin za “Cosmopolitan”.

“Mi nastavljamo da jurimo ljubav jer nam se ona prodaje kao ultimativno rešenje za sve – stvar koja će ispraviti našu prošlost, dati nam pravac za budućnosti i obojiti našu svakodnevicu smislom”, dodaje ona i objašnjava kakvim tipovima zapravo treba dati šansu.

“Birajte ljude koji vam daju vrijeme i trud i čine da se osjećate dobro. Birajte one koji biraju vas i kojima ste prioritet, i dozvolite da vas vole kakvi jeste”, savjetuje ona i dodaje da će se čekanje isplatiti kada jednom naiđe neko ko vas cijeni.

Fenserka.com/Žena.rs