IMATE DLAKAVE NOŽNE PRSTE? Ni slučajno ne ignorišite, EVO ŠTA TO GOVORI O VAŠEM ZDRAVLJU!

0
1024

Postoje razni simboli na našem tijelu koji nam mogu sugerisati na određene bolesti ili nedostatke vitamina ili minerala u tijelu, ali da li ste znali da postojanje tj. ne postojanje dlačica na određenim mjestima može da vam ukaže na određene bolesti. Tačnije danas ćemo govoriti o dlačicama na nožnim prstima a one govore mnogo više nego što bi moglo izgledati na prvu, piše “Magazindan.info”.

Mnogi smatraju da su one odvratne i žele ih se što prije riješiti ali bi oni trebali biti zahvalni što ih imaju. Dlačice na nogama sugerišu da vaše tijelo u potpunosti radi kako treba, a njihov nedostatak može pokazivati na mnoge mane u tijelu. U nastavku vam donosimo šta to tačno one mogu pokazati o vašem zdravlju, ali u svakom slučaju ako ih nemate ili ako one veoma brzo otpadaju trebate posjetiti doktora.

Prvo na šta dlačice na nogama mogu ukazati jeste na probleme sa cirkulacijom. Odsustvo istih može značiti da imate određene probleme sa cirkulacijom što može dovesti do mnogo većih problema kasnije ukoliko se odmah ne reguliše, te biste obavezno trebali posjetiti doktora da vas pregleda. Ono na šta još mogu ukazivati jeste da se u vašem tijelu dešavaju neke hormonalne promjene, a simptom toga jeste da će dlačice postati mnogo grublje i tamnije. Naravno treba obratiti pažnju da one također i sa godinama postaju takve.

Mnogo istraživanja pokazuje da je također moguće naslijediti neke osobine koje se tiču dlačica na nogama od svojih roditelja, kao što je naprimjer da ih ima veoma mnogo, više nego što je uobičajeno, ili naprimjer da su veoma tamne i duge a malobrojne. Ovo je područje koje je još mnogo potrebno istraživati, ali nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći.