IMALA JE 12 BRAKOVA, važila za najljepšu pjevačicu Jugoslavije, danas živi u velikoj bijedi i čuva bolesnog dječaka(FOTO)

0
423

Pjevačica koja je bila poznata po svojoj vanzemaljskoj ljepoti i raskošnom glasu, svoju je karijeru stavila postranca i svoj život u potpunosti posvetila unuku Luki koji boluje od autizma.

Pjevačica Maja Odžaklijevska prije skoro više od 20 godina, odlučila je da se prestane baviti pjevanjem, te se sada samo povremeno pojavljuje u nekim televizijskim emisijama, a svoju potpunu pažnju posvetila je svojoj porodici, najviše svom desetogodišnjem unuku Luki kome je prije sedam godina ustanovljen autizam.

Ona se zaista ne libi da priča o malom Luki, a kako sama kaže, svo njeno vrijeme koje ima posvećeno je u potpunosti njemu. “Luka je autističan, još ne govori i ja sam mu se posvetila u potpunosti. Ne govorim ja da sam samu sebe zanemarila, ali ja nisam u prvom planu u ovakvoj situaciji. On je postao skroz drugo dijete. Svakome od nas smeta nešto, a njemu možda eto smeta lavež pasa. To je baš individualna stvar i svako dijete sa autizmom je priča za sebe, svako od njih ima neki svoj problem.” rekla je pjevačica svojevremeno za medije.

Kada je odlučila da se ostavi mikrofona, svoj je život nastavila živjeti sa penzijom od 33.000 dinara mjesečno jer kako sama kaže, “radije će živjeti od tog novca, nego samu sebe maltretirati za deset puta više sa osjećajem ništavosti.” Ne mogu unuku mnogo toga da pružim sa svojom malom penzijom, ali je on sasvim razumno dijete. Kad mu kažem:”Ne može baka to, nemamo para”, snuždi se, ali ćuti. Ne divlja i nije bijesno dijete koje će skakati dok ne dobije što je htio.”, iskrena je Maja o ovoj temi.

Izvor: magazindan.info