HTJELA JE PO SVAKU CIJENU POSAO U DRŽAVNOJ SLUŽBI PA JE SMISLILA PLAN PLAN: Za samo mjesec dana se OBOGATILA, a onda su svi shvatili ŠTA RADI!

0
671
Facebook

Htjela je da se po svaku cijenu uglavi u državni posao i smislila je kako da na prevaru dođe do toga – sada će je to skupo koštati.

Veronika Holda Teru (46) iz Južne Australije dobro je znala kakav posao želi – državni, sa dobrom platom i beneficijama. Bacila je oko na jednu takvu poziciju u vladinom odjeljenju premijera Australije i za tu priliku je dobro našminkala CV.

Budući da njen pravi CV nije odgovarao zahtjevima za ovaj posao, ona je riješila da svoje kvalifikacije izmisli. Za početak je natjerala svog brata Alana da joj lažira garanciju da ima 20 godina iskustva u vođenju tima – odužila mu se kasnije tako što mu je namještala razne ugovore u kojima je za tri sedmice zaradio više od 23.000 dolara. Potom, na svom LinkedIn profilu stavila je sliku Kejt Apton kako bi privukla pažnju poslodavcu.

Facebook

Sve njene vještine bile su preuveličane i na kraju je Veronika uspjela u svojoj namjeri – zaposlila se, ali nažalost je svega mjesec dana provela na radnom mjestu svojih snova. Sa radnog mjesta otišla je bogatija za 17,200 funti, koliko su državu koštale sve njene malverzacije koje je uspjela da sprovede u djelo za to kratko vrijeme.

Inače, to se dogodilo 2017. godine, ali slučaj je tek ovih dana dobio razrješenje. Na suđenju je utvrđeno i da joj ovo nije prvi put – lažirala je CV i 2012. kao i 2014. godine.

Ovih dana je Veronika osuđena na zatvorsku kaznu od 25 mjeseci i godinu dana uslovne kazne. Branila se činjenicom da je u to vrijeme bolovala od bipolarnog poremećaja, ali joj to nije usvojeno jer se u njenom ponašanju vide elementi planiranja zločina.

Fenserka.com/Žena.rs