HRANA SE MANJE I SPORIJE KVARI UZ OVE TRIKOVE : Konačno otkriveno, ljudi ne mogu vjerovati da ovo NISU ZNALI!

0
332

Ako je zamotana u papirnatu kesu u frižideru glavica kupusa može trajati minimalno mjesec dana. Kojom će se brzinom kvariti ovisi i o tome je li bila suha kada ste je smjestili u frižider ili je bila namočena.

Ilustracija

Ako na vanjskim listovima primijetite kapljice vode, lagano ih prebrišite papirnatim ručnikom.

2. Svježa cvekla

Čuvanje svježe cikle na hladnom, tamnom i suhom mjestu produžit će njeno trajanje. Ako imate adekvatnu ostavu ili podrumski prostor, možete je tamo pohraniti, a ako nemate, poslužit će i frižider.

Prvo odstranite stabljiku i listove s ploda. Listove ne morate bacati, nego ih možete iskoristiti za razna jela kao i blitvu, a plod zatim zamotajte u papir i ostavite.

3. Mrkva

Mrkva sama po sebi ispušta puno vlage pa zbog toga može lakše istrunuti. Međutim, ako je nakon kupovine zamotate u papirnate ručnike pa zatim stavite u frižider, riješit ćete problem nakupljanja vlage te ćete održati njezinu svježinu.

4. Korijen celera

On voli vlagu pa mu neće smetati eventualna kondenzacija u frižideru. Kada razrežete korijen celera, ostatak samo dobro zamotajte i vratite u frižider, gdje će bez problema izdržati još barem sedam dana. Lišće celera pohranite u plastičnu vrećicu ili zamotajte u plastičnu foliju.

5. Bijeli luk

Printscreen

Iako je vrlo izdržljiv u raznim uvjetima, najviše mu odgovara temperatura između 15 i 18 Celzijevih stupnjeva te umjerena vlaga. Ako ga držite u frižideru, imajte na umu da će nekoliko dana nakon vađenja iz frižidera i stavljanja na sobnu temperaturu početi klijati.

6. Luk

Papirnata kesa ili stara plastična mrežasta vrećica idealne su za čuvanje luka. Za ovu namirnicu najvažniji je suh prostor, stoga vodite računa o tome da luk ne držite na vlažnom mjestu.

7. Keleraba

Ovo zanemareno povrće sjajan je izvor vlakana, kalija, vitamina A i C. Na hladnom mjestu ili u frižideru može izdržati i više od mjesec dana.