GOJAZNA BAKA (73) SMRŠALA UZ POMOĆ TELEFONA: Danas izgleda tako da NE MOŽE DA SE ODBRANI OD FRAJERA

0
771
Foto:Instagram

Baka (73) je smršala 25 kilograma i to tako što je naučila svoj telefon kako da joj pomogne da smrša.

Džoan Makdonald (73) iz Ontarija cijelog života borila se sa kilograma. Kako kaže, hranom je pokušavala da pobjegne iz lošeg braka i uskoro je dogurala do 90 kilograma. Nakon što je operisala koljeno i smanjila kretanje, dodatno se ugojila i zdravstveno stanje joj se dodatno pogoršalo.

Time je jako zabrinula svoju ćerku Mišel (48) koja ju je nagovorila da se pridruži programu za mršavljenje.

Foto:Instagram

Tako je januara 2017. godine Džoan počela da vežba u teretani četiri puta sedmično i potpuno je promijenila ishranu. Sve to radila je uz pomoć aplikacije na telefonu koju je prilagodila svojim potrebama i pomno je pratila.

  • Bila sam prestrašena i potpuno zbunjena. Nabavila sam novi Ajfon kako bih mogla da skinem sve potrebne aplikacije i naučila da ih koristim. Par puta sam se rasplakala jer nisam mogla da razumem kako to sve funkcioniše, ali na svu sreću, tvrdoglava sam. Ćerka i zet bili su sve vrijeme uz mene i učili me kako da koristim telefon. Vjerujte mi, i ranije sam uspjevala da smršam, ali kilogrami bi se uvijek brzo vratili — kaže Džoen medijima.
Foto:Instagram

Mišel je majci otvorila i Instagram nalog kako bi Džoen kačila slike napretka i time se dodatno motivisala. Džoen ga redovno koristi a tamo, kaže, ima gomilu znatno mlađih udvarača.

  • Ranije sam pila gomilu lijekova, za visok pritisak, holesterol, želudac… sada više ne pijem ništa – tvrdi ova baka.
  • Fitnes mi je mnogo olakšao život. Nekada sam imala blizu 100 kilograma, a sada toliku težinu dižem kukovima – hvali se Džoen, dodajući i da ne možeda se odbrani od komplimenata kojima je obasipaju znatno mlađi muškarci. Kaže da joj to dodatno diže samopouzdanje.
Foto:Instagram

Naravno, za sve je važna i njena promjena u ishrani.

KAKO JE JELA RANIJE?

Doručak: 2 parčeta hljeba sa džemom i kafa.

Ručak: Sendvič i vočna salata.

Večera: Meso i povrće, praćeno sa mnogo čokolade i orašastih plodova.

KAKO JEDE SADA?

Doručak: Bjelanca, sir, meso, povrće i parče hljeba.

Ručak: Smuti od kokosovog mlijeka, proteinskog praha i voća.

Večera: Meso, povrće i salata.

Foto:Instagram
  • Najviše mi znače pohvale od muža koji mi ponovo redovno dijeli komplimente. Meni je sada potpuno normalno da zaobilazim masnu i nezdravu hranu jer želim da održim ovaj izgled a za sve koji traže inspiraciju mogu samo da kažem da ne očekuju čuda i promjene preko noći. Mijenjajte sitnicu po sitnicu, rezultati će biti vidljivi a vama neće biti previše teško – poručuje ova baka.

T.G.