GODINAMA SE ŽALILA DA SE UNUTAR NJE NEŠTO POMJERA: Doktori joj nisu vjerovali dok nije zatrudnila, tad se sve saznalo (FOTO)

0
870

Iako je medicina kroz historiju veoma mnogo napredovala ljudski organizam je jednostavno takav da uvijek postoji nešto što će iznenaditi i najbolje doktore i specijaliste, piše “Magazindan.info”.

Zdravlje je jedina stvar koju ljudi nikako ne smiju izgubiti i zbog toga se toliko ulaže u razvoj medicine, ali zbog toga i idemo doktoru redovno. Danas vam donosimo slučaj žene koja je redovno išla doktorima sa istim problemom i simptomima, ali dok nije uspjela zatrudniti nisu mogli otrkiti šta je bio problem.

Naime ova gospođa je više puta posjetila mnoge specijaliste žaleći se na osjećaj da joj se nešto stalno pomjera u stomaku, pogotovo dok je spavala ili uošpšte bila u ležećem položaju. Ova pomjeranja su često izazivala nepodnošljive bolove u leđima te su doktori odradili veliki broj pretraga i snimaka, da bi na kraju sve pretrage bile negativne.

U međuvremenu ona je zatrudnila i bila je u velikom strahu da će se bolovi uveliko povećati i da neće moći imati dijete, ili da će se nešto desiti njenom dijetu. Naravno smanjenje simptoma bilo je još čudnije doktorima pogotovo jer nisu shvaćali povezanost trudnoće sa simptomima. Nakon odlaska kod nefrologa dobila je napokon svoju dijagnozu. Ispostavilo se da je ona bila jedan od onih veoma rijetkih slučajeva i da je patila od nefroptoze.

Ukoliko niste nikada čuli za to veoma je razumljivo, to je veoma rijedak slučaj lutajućeg bubrega to jeste dolazi do pokretanja bubrega unutar stomačne šupljine, a posebno prilikom spavanja. U njenom slučaju problem je bio sa desnim bubregom koji se pomjerao čak i do 6 centimetara. Uzrok ovome bila je količina tjelesne masti u njenom tijelu, ali u njenom slučaju bilo ju je premalo zbog čega se bubreg mogao pomjerati uopšte.