FENG ŠUI – AKO OVO URADITE, 2020. godina biće puna sreće i bogatstva: Evo kako da očistite kuću OD NEGATIVNE ENERGIJE

0
465

Kako se bliži Nova godina, možda ćete se sjetiti da ste prošle godine razmišljali o donošenju novogodišnjih rezolucija.

Možda razmišljate o tome šta biste mogli učiniti drugačije. Bez obzira na to, važno je da novu godinu započnete pozitivnom notom, koja obuhvata nadu. To može da uključi sve, od skladištenja frižidera do čišćenja starog smeća iz ormara.
Da biste dočekali Novu godinu, odvojite nekoliko sati da svojoj kući, spavaćoj sobi ili kancelariji podarite novogodišnji sjaj. Samo se sjetite, u svoju kuću očekujete vrlo posebnog gosta: Novu godinu. Ovo je nova godina vašeg života pa je dočekajte na sjajan način! I, hej, ovo je mnogo lakše nego donošenje rezolucije koju vjerovatno nećete ispuniti.

Sastavili smo sjajan spisak načina kako da pripremite svoju kuću za Novu godinu.

Sredite nered

Uzmite korpu za veš. Zatim postavite tajmer i ponesite ga sa sobom iz sobe u sobu. Podesite ga na pet minuta. Sada iz kupatila izbacite stare papire, časopise, prazne boce šampona, staru odeću za koju znate da je više nikada nećete nositi! Uradite to. Imate CD-ove koje nikad ne slušate? Izbacite ih ili ih donirajte u dobrotvorne svrhe. Da li imate neke stare šoljice za kafu koje ne volite i nikada ih ne koristiti? Otarasite ih se. Uvijek kada ste u nedoumici, izbacite. Ne zaboravite da pogledate i ispod kreveta! I bacite ruž koji niste koristili dvije godine!

Očistite podove

Izbacite lošu energiju tako što ćete podove detaljno očistiti.

Sredite veš

Nemate prljavu odeću? Obavezno sklonite i odložite čistu odjeću koja se nalazi u sobi.

Očistite kupatilo

Neka sija. Ne želite da gadnim neredom pozdravite slijedeću godinu svog života!

Ispraznite sve kante za smeće

Ne želite da smeće bude u vašoj kući, zar ne? Bacanje, bacanje, bacanje.

Foto:Profimedia

Očistite frižider

Imate poluprazni teglu putera? Otarasite se nje. Ne želite da uđete u Novu godinu sa starom hranom ili namirnicama koje su dugo u frižideru.

Uklonite vizuelne nerede

Previše stvari svuda? Očistite police i sto. Pregledajte bilješke i papire i stvari koje ostavljate svuda!

Ne zaboravite frižider!

Neka bude praznih polica. Napravite što više prostora. Ne možete donijeti nove stvari ako nema mjesta, a želite fantastičnu godinu, zar ne? Tada napravite svoj prostor “otvoren” za obilje Nove godine!

Posao u dvorištu

Provjerite da li je dvorište očišćeno, da li je otirač ispred ulaznih vrata čist.

Promjenite posteljinu i peškire
Stavite čistu posteljinu na sve krevete u novogodišnjoj noći i čiste peškire u kupatilu i kuhinji. Novi peškiri su još bolji izbor.

Očistite automobil

Vozite do autopraonice, izvadite smeće i brzo očistite auto. Završeno? Vau, zar se ne osjećate dobro? Sada ste spremni za slijedeći korak.

Izvor: Moj enterijer