FATIMINA RUKA može da otkrije KAKAV VAS ŽIVOT ČEKA! Znate li da tumačite njene simbole ? (FOTO)

0
877

Ruka Fatime ili Hamsa je zaštitna figura povezana sa skloništem, bogatstvom i snagom

Hamsa ili Fatimina ruka je amajlija u obliku dlana, a popularna je širom Srednjeg Istoka i Severne Afrike. Obično se koristi kao nakit ili zidni ukras. Hamsa ili Fatimina ruka, prikazuje otvorenu desnu ruku, a prepoznaje se i upotrebljava kao znak zaštite u mnogim zemljama i vremenima.

Neki ljudi, pretežno Jevreji, hrišćani i muslimani, smatraju da Hamsa štiti od zlih i urokljivih očiju. Postoji teorija da su njeni izvori u drevnom Egiptu ili Kartagi (savremeni Tunis) i možda su povezani s boginjom Tani.

Pogledajte sliku, izaberite svoju omiljenu Hamsu i otkrije njezino značenje

  1. Energični i znatiželjni

Vi karakteričete sebe kao voljnu, aktivnu, kreativnu i nemirnu osobu koja je sklona istraživanju. Uvijek se trudite održavati dobar stav, strastveni ste i uzbuđeni zbog novih stvari u životu, bilo da je to putovanje, novi posao ili postajete dio nove grupe. Moguće je da puno vremena provodite razmišljajući o budućnosti, tako da možete postati malo zabrinuti i uznemireni s vremena na vrijeme.

VAŠ GLAVNI IZAZOV je kontrolisati intenzitet vašeg života i vaših misli. Mirniji život povezan s onim što se ovdje događa upravo sada je nesumnjivo ispunjeniji i srećniji život.

  1. Kreativni, plemeniti i iskreni

Vi karakterišete sebe kao osobu s vrlo razvijenom osjetljivošću koja vam omogućava da promatrate osobenosti životne sredine, a također se lako uklapate u društvo i razumijete ljude vrlo dobro. Ova osjetljivost vam je dodjelila poseban dar za stvaranje i zbog toga, svako od vaših područja koja vas okružuju ili ono što radite, nosi vaš nepogrješivi lični pečat. Na isti način, vaša osjetljivost i vaša iskrenost mogu vas ponekad prevariti i mogu učiniti da se osećate kao da vas ljudi ne cene dovoljno.

VAŠ GLAVNI IZAZOV je naučiti prihvatiti i vrijednovati sebe kakvi jeste, jer ste divna osoba. Kada to učinite, poboljšaćete svoj odnos sa sobom i s drugima, jer ćete biti osoba koja projektuje sreću i mir.