FARMACEUTSKE KOMPANIJE UNIŠTILE SVE KOJI SU POKUŠALI DA UPOZORE: Samo na ovaj način ćete SPRIJEČITI RAZVOJ RAKA U VAŠEM TIJELU! Otkrivena najveća tajna!

0
387

Rak je kao što već velika većina zna, najobiljnija bolest, a stopa slučajeva sa tragičnim ishodom uzrokovana ovom bolešću svakog dana je sve veća, i svakim danom sve više raste.

Ova bolest ne bira svoje žrtve, pa tako ni oni namjlađi nisu pošteđeni koji su u sve većem postotku oboljelih od ove opake bolesti. Iako je medicina posljednjih nekoliko godina jako napredovala, postoji još uvijek puno toga što mi sami možemo uraditi kako bi je spriječili, pa čak i izliječio ovu bolest.

U nastavku teksta možete pročitati neke od načina na koje liječnici primjenjuju na sebi kako bi se zaštitili od mogućeg r aka:

Puno kretanja:

Neki doktori su navikli puno da vježbaju, voze bicikl te imaju najmanje dva sata umjerene aktivnosti svaki dan, što može da uključuje hodanje, ali i teretanu.

Orašasto voće

Odličan način da prekinete glad, kao i želja za masnim zalogajima kao što je čips, koji uzrokuju r ak, što na kraju znači da se reba konzumirati samo zdrava hrana.

Doručak

Zdrava prehrana koja je bogata povrćem, omega3 kiselinama, vlaknima jako je efikasna u borbi protiv r aka. Za doručak se preporučuju jaja, salate, špinat, žitarice, ili možda neki sir.

Riba

Dobro je poznato koliko je riba zdrava namirnica. Morate jeesti više ribe i manje mesa, a ribu trebate imati najmanje dva puta sedmično, jer su omega 3 masne kiseline itekako bitne za zdravlje čovjeka.

Stres

Ovo je u suštini jedan od najvećih krivaca za nastanak r aka. Doktori su preporučili jednu vježbu kako biste izbjegli nepotrebno stresiranje. Zatvrorite vrata svoje sobe, isključite telefon, zatim se opustite, duboko dišite kroz nos i izdahnite na usta.
Izvor: magazindan.info