Džen je OTKRILA TAJNU vitkog tijela u 50-toj, a riječ je o POPULARNOJ METODI ISHRANE koja daje rezultate PREKO NOĆI: Djeluje jednostavno, ali OPREZ!

0
649
Foto:Profimedia

Malo je žena poput Dženifer Aniston koje su uspjele da doslovce godinama izgledaju isto, zapravo čak i bolje u odnosu na mladost. Danas, u svojim 50-ima holivudska glumica zaista ostavlja bez daha ne samo savršeno negovanim licem liji izgled nisu narušile estetske korekcije, već i izvajanom figurom i vitkom linijom.

Ona se nedavno osvrnula i na svoje navike u ishrani, otkrivši kom režimu duguje vitkost i čvrsto tijelo, a ispostavilo se da je tajna jednostavnija nego što smo mislili.

Foto:Instagram

Naime, Dženifer je priznala da praktikuje sve popularniju intermittent fasting metodu, odnosno takozvani povremeni post.

Riječ je o trendu u ishrani koji podrazumeva različite cikluse gladovanja i konzumiranja hrane, to jest objedovanje u unaprijed određenom vremenskom periodu u toku dana od svega 8 sati.

Foto:Profimedia

“Primijetila sam veliku razliku kada 16 sati tokom dana ne jedem čvrstu hranu”, rekla je glumica i objasnila da je budi svakog dana oko 9 i da pije samo tečnost poput soka od celera i kafe.

Dženifer je savjet o povremenom postu dobila od koleginice Riz Viterspun koja tvrdi da se njen čitav organizam preporodio kada je ovaj način ishrane uvrstila u svoju rutinu.

O benefitima intermittent fasting-a još ranije su govorili i zvezde poput Hale Beri, Dženifer Lopez i Hju Džekmena.

Foto:Profimedia

O tome kako se ova metoda tačno sprovodi i koje su njene prednosti, a koje mane i opasnosti, saznajte u OVOM TEKSTU sa nutricionistom, a mi vam ovdje prenosimo samo djelić razgovora.

“Ako shvatamo IF kao prosto gladovanje, odnosno periode kada unosimo hranu i kada je ne unosimo ( obično je obrazac 16 sati bez hrane + 8 sati period u toku koga možemo jesti) dobijamo nepotpuno tumačenje suštine IF. Ova metoda daje i ne daje rezultate. Ako pripadate prvoj grupi koja IF vidi kao prosto kvantitativan okvir, to jest preskače doručak, ne jede redovno i potom uveče sve nadoknadi i goji se, za nju IF ne radi. Zašto? Zato što su preskočili dva planirana obroka i zato što će “samo još danas” pojesti sve što im se nađe na putu (uglavnom je to prerađena hrana bogata kalorijama, trans mastima i šećerima). Ukoliko pak svjesno i namjenski primjenjujete IF, verovatno pripadate grupi ljudi koja već vodi računa o svojoj ishrani , hrani se kvalitetnom hranom i nije sklono prejedanju. U tom slučaju IF može biti efikasan, pošto ćete u totalu vjerovatno unijeti manje kalorija nego da ste jeli još jedan obrok, uz to dajete vrijeme svom digestivnom sistemu i čitavom organizmu da se odmori. Naročite koristi mogu imati pojedinci koji se bore sa insulinskom rezistencijom, kako na ovaj način pankreas neće lučiti insulin non stop, te sa vremenom dobijamo bolju insulinsku osetljivost”, objašnjava dijetetičar-nutricionista Tanja Olajdžija.

S.P.