DOKAZANO JE DA SE ŽENA BEZ LJUBAVI DEBLJA: Evo šta se dešava kada hrana postane zamjena za ljubav

0
858
Foto:Ilustracija

Vremenom kada dođe do promjene težine, to ne mora da znači da imamo problema sa zdravljem, već da imamo probleme u vezi. Hrana često postaje zamena za ljubav

Zbog toga, uprkos svim uloženim naporima, vrlo malo ljudi zaista uspije da smrša, jer im problemi psihološke prirode ostaju neriješeni.

Kako nezadovoljene potrebe utiču na prekomernu težinu?

Happy real couple in love, Image: 175946393, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Stock Budget

Razlog br. 1: Blokirana potreba za ljubavlju

Ako u vezi sa voljenom osobom stvari krenu loše, mi ne rješavamo probleme, već “nalijećemo” na frižider. Strahovi od odbacivanja, navike i ukorenjeni stavovi, ne daju nam da rešimo probleme, već ih zatrpavamo hranom.

Razlog br. 2: Blokirana potreba za priznanjem

Možete svoje želje da zanemarite potpuno i slepo da pratite vašeg muškarca, prilagođavajući se njegovim željama: kasna večera, se*s kad on poželi i td.

“Sve za tebe dragi, nema veze što mene ne primjećuješ!”

Takva spremnost na žrtvu je preplavljena posljedicama: zaboravljate na sebe, blokirate potrebu za pažnjom, bliskošću, potrebu za normalnim načinom života.

Razlog br. 3: Se*sualna disharmonija

Jedan od razloga pojave viška kilograma može se smatrati i nedostatak se*sa. Ako imate neredovan se*s, tada ćete se debljati polako, obično 2 do 3 kilograma, pretvarajući se u ženu koja je mužu nezanimljiva.

Ako, postoji potreba za se*som i ako nije zadovoljena, tada opet dolazi do debljanja. U nedostatku, žena poseže za hranom da bi došlo do emotivnog zadovoljenja želje.

Šta da radimo?

  1. Prvo, priznajte sebi šta osjećate i koji problem imate. Ovo je teže nego otvoriti čokoladu, ali bar će pozitivno uticati na vaše zdravlje.
  2. Počnite da slušate svoja osjećanja. Razgovarajte sa partnerom. Vjerovali ili ne, ali razgovor može riješiti probleme.
  3. Naučite da jednako brinete jedno o drugom.
  4. Shvatite da niko ne može da čita vaše misli. Tišina u vezi dovodi do ogorčenja i besa.
  5. Preispitajte svoj odnos prema se*su – se*s ne smije da bude dužnost, već čisto zadovoljstvo.

Zabrane i prekomjerna težina

Ako u našem životu postoje mnoge zabrane i strahovi, ako stalno kontrolišemo sebe zbog straha da ne prihvatimo sebe kao drugu osobu, onda hrana postaje sredstvo da zaboravimo na disciplinu, kontrolu i obaveze.

Kada osoba teži da bude savršena, pokušavajući da udovolji visokim standardima i zahtjevima, ponekad se hrana pretvara u jednini izlaz. Rešenje je istovremeno jednostavno i složeno: dozvolite sebi da se razlikujete od ideala i razgovarajte sa svojim tijelom i obećajte mu da ćete se prema njemu odnositi pažljivije.

Tri korisne vežbe:

Lista zadovoljstva

Razmislite i napravite spisak svega u životu što volite i što vas raduje, a da to nije hrana. Zatim primijenite to znanje u praksu. Možda ćete uživati u masaži, kadi punoj vode, oblogama i maskama za tijelo…

“Poješću to za 7 minuta”

Ako uhvatite sebe da idete prema frižideru a da niste ni gladni, kažite sebi: “Poješću to za 7 minuta.” Zatim odmah smislite spisak zadataka kojima ćete popuniti vrijeme. Nagon za hranom možda će nestati ako se okupirate poslom.

“Prekidač”

Otkrijte koji događaji vas tjeraju da se pretrpavate hranom: PMS, nedostatak sna, ljutnja, briga i td.

E, sada pokušajte to da izbjegnete ili na neki način da sebi skrenete pažnju sa hrane u tim periodima.

Veoma je važno da shvatite da utjeha nije u hrani!

Fenserka.com/Stil.kurir.rs