Djevojka pila 3 litra vode 30 DANA, A KAD VIDITE ŠTA JOJ SE DESILO nećete moći da se načudite

0
635

Daily Mail je objavio rezultate neobičnog testa , a radi se o tome da je glavna akterka ovog neobičnog eksperimenta bila Sarah Smith, a njen osnovni zadatak za koji je bila i nagrađena bi je da 30 dana po tri litra vode.

Sarah(42) je svakodnevno vodila foto/video dnevnik u kome je detaljno opisivala promjene koje je zapažala. Ono što je fasiniralo mnoge su nevjerovatne transformacije na njenom licu. A kako su doktori koji su vodili eksperiment htjeli da dokazu i u tome na kraju uspjeli, promjeni na licu su se desile isključivo zbog konumiranje tačno određene količine tečnosti, odnosno vode.

Sarah je provjerila sa liječnicima, prije nego se upustila u navedeni eksperiment eksperiment. A odgovor koji je dobila ju je ohrabrio.
Jer konzumiranje 3 litra vode je idealna mjera, ukoliko se strateški rasporedi na 24 sata, a nikao se ne prporučije u kraćem vremenskom peridu tu količinu vode popiti.

Nakon prve sedmice Sarah je primijetila da su joj inače troma crijeva živnula, da joj je mokraća bistre svijetlo žute boje za razliku od prije kad joj je bila tamno žuta, ali na licu su joj se i dalje pojavljivali prištići što je protumačila kao znak da joj otrovi izlazi iz organizma. Umjesto određene količine vode pila je čaj jer je pročitala da male količine teina ne uzrokuju dehidraciju.

Primijetila je da su joj bore i sjene oko očiju manje, nije ju niti jednom boljela glava što joj je bilo neobično. Dah joj bio manje “težak”, ali zaključila je da je to zato jer je tijekom drugog tjedna izbacila i čaj i pila samo vodu. Rad crijeva joj je bio bolji i malo je smršavjela, a suprug joj je rekao i da joj se smanjio celulit.

Tamni podočnjaci skoro su nestali, a bore oko očiju vidljivo su se smanjile, koža joj je izgledala svježe i elastično. Sarah je rekla da joj se popravila i koncentracija te da joj se smanjio i apetit, odnosno da je manje jela budući da je u želudcu imala osjećaj punoće zahvaljujući vodi koju je unosila.