ČITAVO VRIJEME GRIJEŠITE, NISTE NI SVJESNE ŠTA MUŠKARCI VOLE: Evo šta ih najviše privlači kod žena

0
2597

Čini se da su ženski izgledi vrlo subjektivni: neki muškarci vole debele žene, neki više vole vitke djevojke, a druge ne zanima oblik, ali oni obraćaju pažnju na druge stvari. Naučnici su zaključili da postoji mnogo subliminalnih stvari o ženskim izgledima koje muškarci nesvjesno primjećuju.

Različiti istraživači su proveli razni naučnici iz nekoliko zemalja u različitim vremenima. Sveukupno, hiljade muškaraca i žena učestvovalo je u istraživanjima.

Mi u smo odlučii kombinirati sve podatke koje su naučnici prikupili i govore vam o najvažnijim stvarima koje žene imaju a koje privlače muškarce.

  • Glas i način govora

Na početku su naučnici otkrili da muškarci više vole žene koje imaju visok „ženski“ glas. Marilyn Monroe je sjajan primjer idealnog glasa. Najmanje atraktivan glas je škripav glas poput Kim Kardashian i Ellen Page’s.

To je zato što su visoki ženski glasovi povezani sa mladošću, što se izjednačava sa atraktivnošću. Starije žene često imaju škripave glasove.

Drugo istraživanje pokazalo je da muškarci više vole žene koje govore na sličan način kao i njihove. Riječ je o načinu na koji se određene riječi i slova izgovaraju, tempu govora i drugim detaljima.

  • Visina

Vjerovatno svi znaju da većinu vremena muškarci preferiraju žene manje od sebe. Razlika u visini može biti manja od 7 ili 8 inča.

Međutim, ima puno muškaraca čija je visina manja od prosjeka. Dakle, dok visoki muškarci pokušavaju pronaći kratke djevojke, kratki muškarci traže žene slične visine.

  • Starost

Često viđamo parove u kojima su muškarci stariji od žena. Čini se da je većina parova takva. Međutim, postoje vrlo svijetli primjeri parova u kojima je žena starija.

Naučnici su otkrili da muškarci stariji od 20 i nakon 30 godina više vole žene od 24 do 25 kao seksualne partnere. To je zato što će u ovom dobu žena najvjerovatnije postati majka. I u ovom slučaju, nije važno razmišlja li muškarac ili žena o djeci. Sve je to zbog evolucije. Muškarci koji su imali seksualne kontakte sa ženama od 24 do 26 godina imali su više djece nego ostali muškarci.

Muškarci koji su stariji od 30 godina i koji biraju starije žene od sebe ne mogu se objasniti ovom teorijom. Vjerojatno je u ovom slučaju potrebno tražiti više psiholoških razloga i motiva. Ili bismo možda trebali imati na umu činjenicu da ne postoje situacije u kojima muškarci biraju žene na temelju samo jednog kriterija privlačnosti.

  • Boja očiju

Naučnici sa Univerziteta u Tromsøu u Norveškoj tvrde da muškarci plavih očiju više vole žene plavih očiju. Prema istraživačima, to je zato što boja očiju buduće bebe pomaže razumjeti da li je izbor bio pravi.

Muškarci sa smeđim i zelenim očima uglavnom ne vole žene plavih očiju.

Naravno, sklonosti plavookih muškaraca djeluju sasvim logično. Ali, u stvari, čak i ako oba roditelja imaju plave oči, možda će imati bebu smeđih očiju.

  • Šminka

Istraživanje iz 2014. godine tvrdi da muškarci više vole žene koje umjereno koriste šminku. Najzanimljivije je da žene zapravo ne vole jako svijetlu šminku, ali misle da ih muškarci vole, zbog čega to često rade.

Dakle, žene koje imaju vrlo sjajnu šminku mogu odvratiti muškarce koje pokušavaju privući. Ne zaboravite na ovo i mudro odaberite šminku.

  • Omjer struka i bokova

Doktorica Cary Fitzgerald, psiholog sa Univerziteta Južna Karolina u Beaufortu, i njene kolege proveli su studiju i došli do zaključka da muškarci bolje pamte informacije o ženama koje imaju „idealan“ omjer struka i bokova. Takve žene smatraju se najprivlačnijima.

Prema istraživanju, idealan omjer struka i bokova iznosi oko 0,7. Lako je izračunati: izmjerite struk i bokove, a zatim podjelu struka podijelite prema opsegu bokova.

Prema stručnjacima, modeli poput Kate Moss i Kelly Brook te glumice poput Marylin Monroe i Jessica Alba, imaju idealan omjer struka i bokova, uprkos činjenici da imaju potpuno različite oblike tijela.

  1. Prstenovi limba

Aspekt boje očiju ne može biti baš jasan, ali prstenovi udova su vrlo ravni.

Prsten udova je tamni prsten oko šarenice. Naučnici su došli do zaključka da široki prstenovi udova više privlače muškarce. Možda je to zbog toga što mlađe žene imaju široke prstenove s udovima, ali čak i starije žene koje još uvijek imaju široke prstene s udovima vrlo su privlačne muškarcima.

  • Boja kose

Naučnici iz Francuske proveli su istraživanje koje je pokazalo koje žene su češće pozvane na ples u noćnim klubovima: plavokosa, smeđa ili crvenokosa.

Zaključak je bio da muškarci plavuše pozivaju češće od ostalih. Drugo mjesto zauzele su brinete, a crvenokose žene najmanje su privlačne muškarcima.

Naučnici su smatrali kako to nije zbog same boje, već koliko dobro izgleda boja kose zajedno s bojom kože. Dakle, boja kože kod većine crvenokosih žena pokazala se najmanje atraktivnom od osam boja kože.

  • Dužina nogu

Klinički psiholog Leon Zeltzer proučavao je nekoliko dijelova istraživanja i mnogih internetskih foruma kako bi utvrdio koja je dužina nogu privlačnija muškarcima. Došao je do zaključka da muškarci više vole žene s dužim nogama. Ova izjava ne proturječi dijelu o muškarcima koji vole kratke žene.

To je tačno jer muškarci vole kada su ženske noge duge u odnosu na njeno tijelo. Dakle, ne morate imati super duge noge da biste privukli muškarca. Jedino što je zaista važno jeste kontrast s ostatkom tijela.

  1. Lumbalna zakrivljenost

Lumbalna zakrivljenost je još jedan univerzalni standard ženske ljepote koji je zahvaljujući evoluciji ugrađen u muški mozak. U prosjeku, kut između leđa i stražnjice bi trebao biti oko 45,5 °. Ova zakrivljenost smatra se najprivlačnijom za muškarce.

To je zato što je u prošlosti (kao i sada) ova zakrivljenost dopuštala ženama da ne trpe grčeve tijekom trudnoće. Naravno, mnoge trudnice imaju bolove u leđima, ali žene koje nemaju „pravu zakrivljenost“ su podložnije bolovima.

Uvijek biste trebali zapamtiti da izgled nije jedino što muškarce zanima. Postoji i unutrašnja ljepota, a mi snažno vjerujemo da je svaka žena privlačna na svoj jedinstveni način. Osim toga, studije su pokazale da postoje mnogi muškarci koji su bili različiti od većine. Stoga se ne bojte biti izvan okvira i pametno iskoristiti svoje prednosti.

Recite nam u komentarima koje su osobine suprotnog spola najprivlačnije za vas.

fotografije depositphotos