“Bila sam zaljubljena u njega godinu dana, ali mu nikada nisam smjela to reći”

0
717

Bila sam zaljubljena u njega godinu dana, ali mu nikada nisam smjela to reći

Bila sam luda za njim godinu dana i znala da on u meni vidi samo prijateljicu. Međutim kada sam ohladila on je počeo da muva mene, i tako riješim da krenemo u vezu, što da ne, da probamo. Nisu prošle ni dvije sedmice, a ja sam već mogla vidjet da se on zaljubio do ušiju, pokazivao je to na svaki mogući način. Ja sam se trudila da mu barem uzvratim pola od onog što on meni pruži, međutim nije mi uspijevalo.

Nije prošao ni jedan dan a da se ne vidimo, niti jedan sastanak da mi ne kupi omiljenu čokoladicu. Poslije pola godine sam vidjela da iz nekog razloga ne mogu da ga zavolim, pa sam tako odlučila da raskinem sa njim. Bilo je jako teško i bolno ali je nekako to podnio i razumio me je čak i tad. Od tog je dana prošlo 6 godina, a i dan danas kada ga vidim ima isti pogled, uvijek ljubazno i sa osmijehom pozdravi.

Nakon mnogo drugih veza i vezica, ja i dalje mislim da je on prema meni bio ne jedan od, nego najbolji prema meni od svih njih, i svaka mu čast na tome. Divim mu se i dalje, jer je on bio jedini koji me je naučio šta znači biti voljen, svim srcem i svim svojim bićem.

Zauvijek će mi ostati u pamćenju i nikada ga neću moći zaboraviti. Ali ne znam da li bi mu se ikada vratila jer nam možda osjećanja sada nisu ista.