BILA JE NAJPOŽELJNIJA PJEVAČICA JUGOSLAVIJE: On joj je slomio srce pa mu je posvetila SVOJ VELIKI HIT!

0
473

Veza između ovih estradnih ličnosti planula je tokom turneje na kojoj su zajedno nastupali, a ugasila se onog trenutka kada je Božinovska upoznala svog budućeg supruga

Goca Božinovska prije 30 godina bila je u vezi s Halidom Muslimovićem, kojeg je ostavila kada je upoznala budućeg supruga Zorana Šijana, otkriva Kurir dugo skrivanu tajnu.

Ljubav između ovo dvoje umjetnika planula je tokom turneje na kojoj su zajedno nastupali. Bosanski pjevač tada je već bio velika zvijezda sa mnoštvom hitova, dok je Goca iza sebe imala dvije ploče koje baš i nisu zaživjele kod publike. Imala je i jedan propali brak s kompozitorom Radetom Vučkovićem, s kojim je dobila i ćerku Jelenu. Halid je bio slobodan, pa tako prepreka za njihovu romansu nije bilo.


Sem Goce, Halid se zabavljao i sa Vesnom Zmijanac. Bilo je to tokom osamdesetih godina, kada su njih dvoje bili početnici na estradi. Kako se završila njihova ljubav, otkrila je Vesna jednom prilikom.

– Kada je Halid izdao album „Učini bar jedan pogrešan korak“, shvatila sam da je to pjesma namjenjena meni, nakon čega sam donijela odluku da potražim drugog muškarca i da se udam. Poslije toga sam Halidu posvetila pjesmu „Nevera moja bio si ti“ – rekla je ona.

Muslimović je bio zaljubljen i u Zlatu Petrović, ali ona nije u njega.

“Jedno vrijeme sam kod njega i živjela, jer smo mnogo putovali tada, imali smo tri koncerta dnevno. I tada je meni Halid govorio da sam ja njegova neostvarena ljubav, a ja mu kažem: „Čekaj, maco, red je podugačak”, našalila se Zlata.

Halid se naposlijetku oženio bosanskom pjevačicom Ad