‘BILA JE NAJLJEPŠA U RAZREDU, PLAKALA SAM…’: Severina nakon dvadeset godina otkrila TUŽNU PRIČU iza svog NAJVEĆEG HITA

0
940

Bez Severinine pjesme “Prijateljice” teško da će proteći neko žensko druženje važnijeg karaktera poput selidbe daleko od kuće, djevojačke proslave, okupljanje na godišnjicu mature… Himna je to o ženskom prijateljstvu uz koju Hrvatice i ostale cure i žene iz regije prolijevaju suze zadnjih dvadeset i nešto godina.

Sjetna i s pomalo tužnim predznakom, pjesma je oduvijek imala baš te, sive tonove, čak i prije no što je publika znala i za kakvu priču vezanu uz stihove. Činilo se jasno, pet-šest mladih cura koje je život odveo na različite strane.

No ima pjesma i dublje značenje od puke nostalgije. Splitska pjevačica nije govorila o tome u javnosti niti je prenaglašavala pozadinu svojega hita, no za Dnevni je avaz ispričala tragičnu priču koju kriju stihovi.

“Tu sam pjesmu napisala krajem srednje škole. Nazvala me u Zagreb prijateljica plačući da mi kaže da nam je pog,inula treća prijateljica. Šok!

Plakale smo u nevjerici, bila je najljepša u razredu i tad sam odlučila da ću joj napisati pjesmu ”Prijateljice”. To kako je cure vole posebno sam dirnuta, to je mojoj prijateljici u slavu. I drago mi je da se tom pjesmom slavi prijateljstvo”, ispričala je Severina u intervjuu za Dnevni avaz.

Foto:Instagram

Pjesma je tako ostala jedna od rijetkih koje Seve potpisuje sama. “Ostavljena” i “Pogled ispod obrva” spadaju u isti taj “koš”, a nastale su redom u teškim životnim situacijama.

No pojasnila je pjevačica i taj dio svog stvaralačkog rada, dodavši kako joj nije potrebna golema tuga kako bi napisala pjesmu, već samo malo vremena, kojeg joj, kaže, kronično nedostaje.