AKO STE MLAĐI OD 45 OVO JE IDEALNA PRILIKA ZA VAS: Ova bogata zemlja nudi 60 000 eura onome ko dođe, ali to nije sve! Kad čujete šta ćete sve dobiti ODMAH ĆETE SE PRIJAVITI!

0
640

Švicarska se oduvijek smatrala jednom od najboljih zemalja za život uopšteno.

Plate su izvrsne, a veliki broj stanovnika se tamo i osamostali još u najranijoj dobi, jer za to ne postoje nikakve prepreke, kao u zemljama našeg regiona. Ukoliko ste nekada sanjali da ćete jednog dana otići u Švicarsku i iz prve ruke doživjeti šta znači živjeti ugodno i bez brige, odnosno da nemate neke velike financijske terete kao što su krediti i dugovanja, sada imate priliku to i ostvariti.

Stanovnici malenog sela na samom jugozapadu Švicarske trebali bi glasati o prijedlogu da se stranim državljanima ponudi novac za preseljenje u njihov kraj.

Nakon prijedloga uslijedio je egzodus iz Albinena, koji se dogodio u posljednjih nekoliko godina. Veliki broj kuća u selu u obližnjem Leukerbadu, Valais, trenutno se koristi samo kao jedan vid odmarališta. Skoro čitave tri porodice su napustile selo, a škola je izgubila njihovih 8 učenika, što je na kraju rezultiralo i zatvarenjm škole. Ukoliko se lokalni prijedlog usvoji, porodice koje se budu odlučile za izgradnju kuća ili kupnju već postojećih u selu, ponudit će se 19.000 funti. To bi na kraju značilo da četveročlana porodica može preseliti u Švicarsku i dobiti podsticaj od 53.000 funti. E sad se postavlja pitanje kako je moguće da to sve ostvarite.

Uslov za preseljenje je da potencijalni stanovnici budu mlađi od 45 godina i da na selu ostanu najmanje 10 godina, a kuće koje budu kupovali ili pravili treba da vrijede najmanje 200.000 hiljada funti, te da im to bude primarni dom. Selo bi novim stanovnicima iz fonda plaćalo po 100.000 franaka godišnje, a novinska agencije je objavila da će zajednica imati korist od ugovora o izgradnji i povratu poreza.
Izvor: magazindan.info