MUČE VAS NADUTOST I GASOVI I NIŠTA VAM NE POMAŽE?! Bit će vam žao što za ovaj trik niste čuli ranije: POTREBNO JE SAMO DA SKUPITE NOGE U OVAJ POLOŽAJ…(FOTO + VIDEO)

0
682

Svi su barem jednom u životu iskusili neprijatan osjećaj kada vas muče gasovi i napuhan stomak, a to u svakom slučaju može da pokvari dan.

Ukoliko i vi često imate probleme ovog tipa, u našem današnjem članku vam donosimo jednu vježbu koja će vam pomoći da preporodite svoje tijelo. Ova joga vježba se inače naziva Pavana Muktasana i upravo je posebna po tome što je riječ o ležećem položaju koji će pomoći da se riješite i nadimanja stomaka, ali i gasova.

Ključni dio tokom ove vježbe jeste da uskladite pokret, pažnju i dah, a onda će da podstakne funkcionisanje vaših organa za varenje, uključujući i vašu jetru, gušteraču, te tanko i debelo crijevo. Osim što je riječ o vježbi koja je idealna za svaki put kada osjetite da vaš želudac ima problema sa nadimanjem, ujedno ćete na ovaj način da ubrzate cirkulaciju krvi u svom tijelu.

U nastavku vam donosimo video prilog gdje ćete imati priliku da pogledate kako da odradite ovu vježbu na što ispravniji način, a jedino zbog čega ćete žaliti jeste što niste i prije čuli za ovo i naučili kako da sami sebi pomognete u ovim krajnje neugodnim trenucima.

Većina se slaže da im je život bio promijenjen na bolje poslije ovoga, a ništa vas ne košta da isprobate, nego samo i vi možete da budete na još većem gubitku. Da li vi imate neku vježbu koja vam pomaže da se osjećate bolje kada imate probavnih problema? Podijelite je s nama i našim čitateljima ispod članka!