10 ZABRINJAVAJUĆIH STVARI KOJE ŽENE RADE KADA SU SAME KOD KUĆE: Ovo se sigurno ne bi dopalo muškarcima

0
767

Nije tajna da ponekad svi volimo da provodimo neko vrijeme potpuno sami – bez roditelja, djece ili nekog drugog. Toliko toga možemo učiniti sami! Jer naša je mašta zaista bezgranična.

Ali šta muškarci i žene vole da rade drugačije kad imaju neko vrijeme za mene? Fenserka je smatrala da je vrijeme da se grah posadi onim što žene stvarno vole raditi kad su same. Zvuči li vam nešto od ovoga?

  • Jedu onoliko koliko žele

Priznajte, dame – postoje slučajevi kada podlegnete tom nagonu da pojedete čitavu čokoladicu. Po sebi. Bez da morate odlomiti komade za svoj paket vječno gladne djece. Ozbiljno sada, ne može li žena popiti kutiju soka a da vas neko ne ometa da pita za podelu? Naravno da može. To može učiniti kad je sama kod kuće, a svi ukusni zalogaji samo su njeni i njeni.

  • Gledaju glupe TV emisije

Postoje slučajevi kad se žene osjećaju kao da gledaju TV emisiju koje se ne bi hvalele gledati. Djeca se ne zanimaju za ove emisije, a neminovno je da će im muškarci suditi što troše svoje vrijeme na otpad. Mir i tišina dolaze u kuću kada tata vodi djecu u šetnju, a oni napokon imaju vremena za uživanje u njihovim omiljenim TV emisijama.

  • Slušajte muziku, pevaju i plešu

Kad se niko drugi ne bavi, mnoštvo žena tamo pomisli: Hoorah! Konačno mogu staviti na pjesme Beyoncé, Taylor Swift ili One Direction pune glasnoće (ili gotovo punu glasnoću – nema potrebe da nerviram susjede), trčim po kući i plešem. Jer ne postoji ništa poput toga da se s vremena na vrijeme prevarite.

  • Uživaju u trenutku

Ne poričemo da ljubav koju primamo od naših partnera i dece ispunjava naša srca beskonačnom radošću i srećom. Međutim, sve žene moraju priznati da im treba i malo vremena za sebe, recimo, najmanje 20 minuta samoće dnevno za svoj um, kada niko ne zateže rukav i ne postavi pitanja.

  • Potope se u luksuznoj kupki

Zamislite ovo: kupka sa mjehurićima, hidratantna maska ​​za lice i opuštajuća muzika. Nitko vas ne uznemirava bez razloga i ne gnjavi vas o dostupnosti kupaonice. Jednostavno čudesno! Šta bi žene mogle reći ne?

  • Čitaju časopise ili knjige koje nisu imali prilike da pročitaju

Prihvativši priliku da obrišu tih centimetara prašine sa svog omiljenog romana, potonu u sofu i pročitaju sadržaj svog srca – gotovo sve žene to vole kad posljednja osoba zatvori ulazna vrata iza vremena. Glavni ulov u ovoj situaciji: Mora. Ne. Pad. Zaspati.

  • Sjede na kauču više od pet minuta i uživaju u osjećaju čistoće

…. kojih će nestati čim se ostatak porodice vrati! Ako ništa drugo, uvijek se mogu osloniti na djecu kako bi im se cijelo mjesto ponovno zbrkalo, a nebo zna kako to uspijevaju tako brzo. Stoga, prirodno, sve žene (i svi roditelji uopšte) žele da ovo kratko vrijeme mira i tišine traje samo malo duže.

  • Rade stvari kod kuće bez ničije pomoći

Ponekad djeca žele pomoći mami u kućnim poslovima, što je sjajan način da ih nauče da budu odgovorni i uredni. Međutim, ponekad žena samo želi biti gotova i posuđena i vratiti se svom životu. Čak i kad pomažu, djeca ostaju glavni izvor nereda i nevolja – oni neminovno prosipaju i razbijaju stvari u tom procesu. Naravno, podrazumijeva se da ipak volimo svoju djecu … Ali moramo priznati da niko neće dati mjesto čistom kao što možemo.

  • Idu u kupovinu bez žurbe i ne moraju paziti na djecu

Izlet u šoping centar bez svog partnera i djece osjeća se kao zatvor u zatvoru za mnoge žene. Osjećaju se potpuno bezbrižno. Oni mogu birati i isprobavati odjeću koliko god žele, a da pritom ne provjeravaju stalno svoj sat, a pritom ih ne požuruju beskrajni uzdasi, stenjanja i stenjanja. Kakav radostan osećaj!

  • Spavaju

Bilo koji položaj za spavanje će biti, bilo da je riječ o morskoj morskoj vodi ili o ložici. Spavanje je simbol zadovoljstva. Nema se šta drugo reći!

Fenserka.com